Početnom konferencijom, koja je održana u Vijećnici Općine Pitomača, započeo je projekt energetske obnove Dječjeg vrtića Potočnica. Nositelj projekta je Općina Pitomača, a projekt je prijavila VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije. Energetskom obnovom, obnovit će se zgrada Dječji vrtić „Potočnica“ koja je izgrađena 2006. godine. U cijelom vrtiću boravi ukupno 155 djece, 21 zaposlena osoba od čega su 15 odgajatelja i 6 tehničko-pomoćnog osoblja.

Moglo se to čuti na početnoj konferenciji ovog projekta na kojoj je o projektu govorio načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić, uz nazočnost, između ostalih, zamjenika župana Virovitičko-podravske županije Marija Klementa, predstavnika Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja, Dječjeg vrtića.

Projektom će se, uz postizanje ušteda, provođenjem mjera povećati udobnost i komfor uz optimalnu potrošnju energije, što će rezultirati povećanjem učinkovitosti odgoja. Cilj projekta je kroz energetsku obnovu zgrade dječjeg vrtića, osigurati uvjete za smanjenje potrošnje energije za grijanje/hlađenje na godišnjoj razini više od 50 posto u odnosu na godine prije provedbe projekta.

Kroz građevinske radove poboljšat će se toplinska zaštitna ovojnica, toplinska izolacija vanjskih zidova, toplinska izolacija krovišta iznad grijanog prostora, a postavit će se i novi sustav rasvjete, pa će Dječji vrtić Potočnica koji je danas kategoriziran u D energetski razred, nakon obnova, čija provedba je do 31. siječnja 2019. godine, biti u B razredu. Vrijednost projekt iznosi 870.678,42 kuna, a bespovratna sredstva odobrena su u iznosu od 504.993,21 kuna.

Općini Pitomača, posrednička tijela na projektu bit će: Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. U sklopu projekta, nabavit će se i jedna privremena informacijska ploča,jedna ploča na Brailleovom pismu kao horizontalna mjera, jedna trajna ploča ili pano. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

  • Najnovije vijesti
  • Najčitanije vijesti

POLJOPRIVREDNICIMA NA RASPOLAGANJU ...

Agencija za plaćanja u ...

PRVENSTVO ŠSD SREDNJIH ŠKOLA U ...

U srijedu 14. velajče 2018. ...

Općini Pitomača odobreno ...

Ministarstvo regionalnog razvoja i ...

Izdana građevinska dozvola za ...

Upravni odjel za prostorno ...

DVD Otrovanec održalo 88. godišnju ...

U subotu 10. veljače 2018. godine, ...

Godišnja izvještajna skupština ...

U subotu 3. veljače 2018. godine,  ...

PROGRAM - Vidovo 2014.

Dani pjesme, kruha i vina PITOMAČA ...

Foto: Srijeda - Drava doseže ...

U srijedu poslijepodne, Drava je u ...

Obnovljena je crkva sv.Vida

Vjernici u Pitomači dočekali su ...

Zavirite u novu Srednju školu ...

Zavirite u novu Srednju školu ...

Prvi dan škole u novoj Srednjoj ...

Počela je nastava i za ...

"Veliki skok" okupio 500-tinjak ...

Na izletištu kod dravskog mosta ...