U četvrtak 01.02.2018. na igralištu NK Pitomača sastali su se predstavnik Hrvatskog nogometnog saveza, odnosno član Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza Đuro Bukvić, predsjednik nogometnog kluba Pitomača Denis Nemčević te načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić. Razlog sastajanja bila je Zamolba nogometnog kluba Pitomača prema Županijskom nogometnom savezu Virovitičko-podravske županije te Hrvatskom nogometnom savezu za sufinanciranje igrališta sa umjetnom travom.

Pročitajte što su o navedenom projektu Izjavili Denis Nemčević, Đuro Bukvić i Željko Grgačić.

DENIS NEMČEVIĆ: Zahvaljujem se gospodinu Đuri Bukviću kao predstavniku Hrvatskog nogometnog saveza koji je došao posjetiti Nogometni klub Pitomača povodom nadolazeće proslave 100-te godišnjice kluba koja će biti 2021. godine. Sukladno toj obljetnici pripremamo neke novosti kao što su sređivanje prostorija nogometnog kluba, te opremanje pomoćnog igrališta umjetnom travom što će biti sufinancirano uz pomoć Hrvatskog nogometnog saveza i Županijskog nogometnog saveza Virovitičko-podravske županije sa Đurom Bukvićem na čelu.

ĐURO BUKVIĆ:  Iskazan je interes Nogometnog kluba Pitomača, jednog od najstarijih klubova na prostorima Virovitičko-podravske županije za realizaciju projekta nogometnog igrališta sa umjetnom travom. Došao sam danas ovdje da vidimo što, kako i na koji način da pripremimo stogodišnjicu kluba koja je 2021. godine. Pred nama je period od 2,5 godine upravo u ovom segmentu uređenja infrastrukture. Hrvatski nogometni savez je na svojoj skupštini, na sjednici Izvršnog odbora, čiji sam član, donio odluku da u iduće 4 godine idemo u izgradnju infrastrukture kako prvoligaških klubova tako i amaterskih klubova preko Županijskih nogometnih saveza. Ovom prilikom iskazan je interes Nogometnog kluba Pitomača te očekujemo od gospodina Grgačića, načelnika Općine Pitomača da u nadolazećem periodu riješi imovinsko-pravne odnose, tj. da se sve stavi 1/1 na Općinu Pitomača i  da toga momenta ide pismo namjere prema Županijskom nogometnom savezu i Hrvatskom nogometnom savezu da bi mogli ući u sufinanciranje igrališta sa umjetnom travom. Za sada su nagađanja da bi to bilo igralište dimenzija 60x40 metara sa kompletnom infrastrukturom, sa zaštitnim mrežama, novim golovima i sa svim što ide u tom segmentu ili kada to pogledamo podijeljeno, to su 3 igrališta 40x20 metara. Znači da se definitivno škola nogometa koja je ovdje prisutna i gdje je jedna od rijetkih Općina koja ulaže u mlade da bi mogli raditi na zadovoljstvo svog nogometnog kluba i da bi mogle izlaziti nove generacije mladih igrača koji bi poslije stasali u sada četvrtoligašu Pitomači. Očekujem u periodu koji nailazi od Nogometnog kluba Pitomača da do 2021. imamo trećeligaša te smatram da je Nogometnom klubu Pitomača tamo i mjesto. Puna potpora Hrvatskog nogometnog saveza, Županijskog nogometnog saveza Virovitičko-podravske županije, mene kao člana Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza i prvoga među jednakima u Županijskom nogometnom savezu Virovitičko-podravske županije.

ŽELJKO GRGAČIĆ: Nadam se da ćemo uskoro uz projektnu dokumentaciju, uz pomoć Nogometnog kluba Pitomača, Županijskog nogometnog saveza Virovitičko-podravske županije, kao i Hrvatskog nogometnog saveza u  vidu Đure Bukvića odraditi ovaj projekt za koji ne moram puno govoriti koliko će značiti kako za Nogometni klub Pitomača, tako i za svu našu djecu koja će koristiti ovakva prekrasna igrališta. Zahvaljujem se Đuri Bukviću i našem predsjedniku Nogometnog kluba Pitomača Denisu Nemčeviću koji su pokrenuli ovaj projekt i vjerujem da ćemo zajedničkim snagama kako Općina Pitomača tako i Nogometni klub Pitomača, Županijski nogometni savez Virovitičko-podravske županije i Hrvatski nogometni savez odraditi ovaj prekrasan projekt.

  • Najnovije vijesti
  • Najčitanije vijesti

Predavanje "Od Josepha Haydna do ...

23.05.2018. Predavanje "Od Josepha ...

U domu kulture u Pitomači održate ...

U ponedeljak, 28.05.2018. godine u ...

Predavanje "Od Josepha Haydna do ...

23.05.2018. Predavanje "Od Josepha ...

U domu kulture u Pitomači održate ...

U ponedeljak, 28.05.2018. godine u ...