U subotu 3. veljače 2018. godine,  godišnju izvještajnu  skupštinu održalo je DVD-o Turnašica. Skupštinu je otvorio predsjednik Alojz Lach i pozdravio donačelnika općine Pitomača Ivana Erhatića, predsjednika VZO Pitomača i VZŽ Virovitičko-podravske županije, Željka Palkovića, predstavnika  firme Vatropromet Zagreb, Zdravka Kobešćaka i Vladimira Hrvojića, počasnog člana, počasnog zapovjednika Franju Nemeta, počasnog predsjednika Stjepana Blažinčića,  pobratimsko društvo DVD Vukosaljevica i predstavnike DVD-a Virje,  DVD-a Đurđevca, DVD-a Velika Črešnjevica, DVD-a Sedlarica, DVD-a Otrovanec, DVD-a Mala Črešnjevica, DVD-a Stari Gradac, DVD-a Dinjevac, DVD-a Starogradački Marof, DVD-a Gornje Bazje, DVD-a Veliki Grđevac, župnika Ljubu Krmara, trenera "Bisera" Sinišu Špiranca sa suprugom, predstavnike medija i sve prisutne.

 

Izvješće o radu podnio je zamjenik zapovjednika Josip Nemet. Iznio je da društvo broji 117 članova od toga imaju 27 operativaca,  25 djece i mladeži, 5 sudaca od čega jednog međunarodnog suca. U podnesenom izvještaju nabrojio je izvršene aktivnosti tokom godine. Nabavili su osobnu radnu i zaštitnu vatrogasnu opremu. Odradili su 6 intervencija, uputili su 2 vatrogasca na gašenje požara u priobalje. Redovno održavaju vježba s operativnim vatrogascima i svake godine upućuju na osposobljavanju dio članstva. Pobrojio je dvadesetak natjecanja na kojima su sudjelovali u svim kategorijama natjecanja na području RH. Kruna svega bilo je sudjelovanje na vatrogasnoj Olimpijade 2017. u Villachu  u Austriji, održane od 9. do 16. lipnja. MA ekipa "Biseri" uspješno su odradili Olimpijadu, osvojili su dvadeseto mjesto od 74 natjecateljske ekipe MA kategorije,  visoko se plasirali i vratili se u Turnašicu sa zlatnom medaljom, što je rezultat  velikog odricanja, kondicijskih priprema i nesebičnog rada. Pohvalio je djecu i mlade i njihove voditelje koji su također postizali zapažene rezultate i zahvalio se svim članovim DVD-a na zalaganju i zajedničkom radu, a posebno na organiziranim radnim akcijama, te samim time rezultati nisu izostali. Posebno se zahvalio brojnim sponzorima, njih čak 49, koji su svojim nesebičnim zalaganjem omogućili odlazak na vatrogasnu Olimpijadu u Villach. Posebno se zahvalio na suradnji i pomoći Općini Pitomača, Virovitičko-podravskoj županiji, Vatrogasnoj zajednici Općine Pitomača, te Vatrogasnoj zajednici Virovitičko-podravske županije, a oni su se odužili postignutim rezultatima rekao je  zamjenik zapovjednik i međunarodni sudac Josip Nemet. Odužujemo se i ustupanjem dijela opreme DVD-ima unutar općine,  kakoi u operativnom tako i u natjecateljskom dijelu.

Istakao je da ponosno nose vatrogasne odore, svjesni da svojim radom kad god zatreba čuvaju imovinu i ljudske živote.

 

I ove su godine MA ekipa "Biseri" podnijeli poseban izvještaj o radu. Iznijeli su poteškoće s kojima su se suočavali ali i radosti postignutim rezultatima. Najatraktivniji dio bio je tekstualni i slikovni prikaz razvoja "Bisera", sve vježbe i natjecanja koje su ih dovele na Olimpijadu u Francusku, te na Vatrogasnu olimpijadu u Villachu, s kojih su se oba puta vratili sa zlatnimo odličjem na ponos  svojeg DVD-a, svoje  Turnašice, Općine Pitomača, Virovitičko-podravske županije.  Virtualni prikaz ostvarili su Luka i Stjepan Lach i zaslužno dobili gromoglasan pljesak prepune dvorane. Na Skupštini je predočen Plan rada i financijski plan za 2018. godinu.

 

Na Skupštini uručili su 4 uvjerenja  za zvanje vatrogasac, dva za zvanje vatrogasac I klase,  Spomenicu za 20 godina rada u vatrogastvu dobio je Davor Dudašić , a 6 vatrogasaca primilo je spomenice za 10 godina rada.

 

Slijedile su riječi pohvale DVD-u Turnašica koje je prvi izrekao predsjednik VZO Pitomača i VZŽ VPŽ Željko Palković. Rekao je da se nakon podnesenih izvještaja može reći još samo jedna riječ a to je HVALA.

Počasni zapovjednik Franjo Nemet, te počasni predsjednik  Stjepan Blažinčić koji su se prisjetili vatrogasnih početke ovog DVD-a i izrazili su zadovoljstvo postignutim rezultatima s kojima se svi ponose.

Zamjenik načelnika Općine Pitomača Ivan Erhatić istakao je da je DVD Turnašica perjanica i jedan od najelitnijih DVD u RH. Ponosni smo na vas i pratimo vaš rad sredstvima koliko imamo. Biseri su nam osvjetlali obraz. Oni su naši dijamantni biseri rekao je za kraj Ivan Erhatić.

  • Najnovije vijesti
  • Najčitanije vijesti

Predavanje "Od Josepha Haydna do ...

23.05.2018. Predavanje "Od Josepha ...

U domu kulture u Pitomači održate ...

U ponedeljak, 28.05.2018. godine u ...

Predavanje "Od Josepha Haydna do ...

23.05.2018. Predavanje "Od Josepha ...

U domu kulture u Pitomači održate ...

U ponedeljak, 28.05.2018. godine u ...

Tko je online

Imamo 217 gostiju i nema članova online