U subotu 7.4.2018. godine održan je tradicionalni Uskrsni koncert u župnoj crkvi svetog Vida u Pitomači, u domaćinstvu Hrvatskog pjevačkog i glazbenog društva "Sloga" Pitomača. Na koncertu su prvi nastupili domaćini HPGD "Sloga" koji su izveli pjesmu "Kod oltara" uz klavirsku pratnju voditelja Davora Jendrašića.

Slijedio je nastup Pjevačkog društva "Ferdinand" iz Ferdinandovca. S voditeljem zbora Damirom Horvatom, gosti su izveli melodije "Svi slavimo" i "Krist na žalu". GS Gorbonuk iz Kloštra Podravskog, uz klavirsku pratnju voditeljice Teodore Zdeličan, izvele su melodije: "Uskrsnu Isus doista" i "Gospodin slavno uskrsnu". Pjevačko društvo "Zrinski" i voditelj Antonio Brzica otpjevali su "Psalam tri kurije", "Raduj se majko kraljice"  i "Samo je ljubav tajna dvaju svjetova". Limena glazba Pitomača pod vodstvom voditelja Mišela Barovića izvela je melodije "Do nebesa" i "Kraljice Neba". Pred kraj su opet nastupili domaćini HPGD "Sloga" s melodijom "Zemlja uzdrhta". Na kraju koncerta svi izvođači zajedno otpjevali su "Kriste u tvoje ime".

Konferansu koncerta vodila je Ines Giba Jambrišak.

Publika, koja je ispunila Crkvu, sve je izvođače nagradila burnim pljeskom. Prisutne je pozdravila predsjednica HPGD "Sloga" Pitomača  gospođa Štefica Kaša te čestitala Uskrs,  najveći kršćanski blagdan i svima zaželjela puno osobne sreće, zdravlja  i zadovoljstva. Zahvalila se svim izvođačima i već ih sada pozvala na slijedeći Uskrsni koncert 2019. godine. Uskrsnim čestitkama su se pridružili pitomački župnik vlč. Ivica Puškadija i direktor Centra za kulturu Drago Britvić - Rajko Stilinović.

Uskrsni koncert bio je veličanstveno slavljenje Boga i Isusovog uskrsnuća. Bio je to koncert za pamćenje.

 Tekst i foto: Barica Mihoković 

 

  • Najnovije vijesti
  • Najčitanije vijesti

Has no connect to show!

Has no connect to show!