U petak 4.svibnja 2018. Udruga umirovljenika Općine Pitomača održala je u restoranu "Verica"  Izvještajnu godišnju skupštinu. Nakon utvrđenog kvoruma od 112 prisutnih članova, kako su naglasili, sa plaćenom godišnjom članarinom, Skupštinu su otvorili predsjednik Branko Fičko i tajnica udruge Marica Kovačev.

Pozdravili su predsjednika Vijeća Općine Pitomača Rikarda Bakana, delegate 12 prisutnih predstavnika Udruga s područja Virovitičko-podravske županije, medije i sve prisutne.  Izvješće o radu u proteklom razdoblju podnio je predsjednik. Vrlo aktivni su bili tokom svih 12 mjeseci 20l7. godine i učesnici su svih zbivanja na području Općine  Pitomači i mnogo šire.

Imaju vrlo aktivan Pjevački zbor umirovljenika, koji je nastupio na 5. susretu umirovljenika Hrvatske u Zagrebu, na Matkanu nedjelju na manifestaciji matkanja kod udruge Čuvarica kulturne baštine Kladare,  na Rokovo na Danima grada Virovitica, gostovali na Vedrom radiju. Nastupili su u Kladarskom bregu na manifestaciji krštenja mošta u organizaciji Turističke zajednice i Općine Pitomača. U Ferdinandovcu na obilježavanju svetog Nikole itd. Redovno održavaju svoj Umirovljenički dom. U 2017. godini zamijenili su  dotrajala ulazna vrata i prozore novima. Bili  su10 dana u  toplicama i Lipiku. Ljetovali na moru na otoku Braču. Organizirali su brojna kupanja u toplicama u Barču. Odradili radne akcije i organizirana druženja itd. U planu rada za 2018. godinu uvrstili su ugradnju nadstrešnice u dvorištu Doma. Usvojili su plan rada i financijski plan za ovu godinu. Prvi im je na uspješnom radu čestitao predsjednik Vijeća općine Pitomača, Rikard Bakan i obećao im daljnju dobru suradnju na općinskom nivou. Redali su se čestitari iz umirovljeničkih udruga: Slatine, Čemernice, Zdenci, Suhopolja, Orahovice, Rezovca, Bušetine, Svetog Đurađa, Milanovca, Podgorja, Korije, Virovitice, udruge žena Kladare i Udruga vinogradara i podrumara  Pitomača.

Na kraju skupštine Pjevački zbor umirovljenika domaćina otpjevao je čak četiri pjesme i zasluženo dobio buran pljesak. Gosti iz Suhopolja poklonili su drvo koje će domaćini posaditi u znak daljnjeg prijateljstva.

Slijedila je zajednička večera i druženje uz glazbu.

Tekst i foto: Barica Mihoković

  • Najnovije vijesti
  • Najčitanije vijesti

Predavanje "Od Josepha Haydna do ...

23.05.2018. Predavanje "Od Josepha ...

U domu kulture u Pitomači održate ...

U ponedeljak, 28.05.2018. godine u ...

Predavanje "Od Josepha Haydna do ...

23.05.2018. Predavanje "Od Josepha ...

U domu kulture u Pitomači održate ...

U ponedeljak, 28.05.2018. godine u ...

Tko je online

Imamo 208 gostiju i nema članova online