DAN PEČENJAKOV Miris pečenjaka po 12. put privukao mnoštvo Pitomačana i gostiju

I ove se godine središtem Pitomače širio miris pečenjaka. Na 12. Danu Pečenjakov okupilo se mnoštvo Pitomačana i njihovih gostiju i uživalo u ovoj tradicionalnoj slastici. Organizatori Dečki z Dravske podijelili su preko 2.000 pečenjaka, koje su osigurali OPG Mario Čajkulić i OPG Đuka Fonjak. Uz njih organizaciju potpisuju i Općina Pitomača, Turistička zajednica općine Pitomača te tvrtka DRAFT.

Kako kažu idejni začetnici i organizatori, Dečki z Dravske, sam cilj ove manifestacije od početka je bio zabaviti i okupiti mještane koji nisu otišli na more. Peklo se na “vatrenim orguljama”, na vilama, ali i kuhalo u kotlovima. Pored izuzetno toplog dana, Dečki su se dodatno grijali i uz vatru. – Temperatura je dosta velika, malo nam je vruće ali nije problem. Već 10. godinu smo tu, volimo to pa izdržimo vrućinu – rekao nam je Marko Kaša dijeleći s prijateljima pečenjake gostima. – Tu se skupimo i družimo, ljeti nema puno događaja u Pitomači pa nam je ovo poprilično važno svima – dodaje Marko.

Osim u pečenjacima, nazočni su mogli uživati i u ukusnim starinskim delicijama na bazi kukuruza koje su pripremile vrijedne članice Udruge žena Dinjevac, da ne bude žednih pobrinuli su se Udruga vinogradara, podrumara i voćara „Aršanj“ te Pitomačka pivovara.

Bogat enogastronomski program upotpunili su Podravski mužikaši, a sve nazočne je pozdravio predsjednik Općinskog vijeća Pitomače Rikard Bakan. (www.icv.hr, ml; foto: M. Lukačić, FotoBegović)