Javna priznanja se dodjeljuju fizičkim i pravnim osobama zaslužnim za promicanje znanosti, umjetnosti, kulture, prosvjete, gospodarstva, zdravstva, športa, socijalne skrbi i svih drugih područja gospodarskog i društvenog života na području općine Pitomača.

Kriterij za dodjelu javnih priznanja

  • Za pojedince…

da se radi o pojedincima koji u svojoj radnoj i životnoj sredini uživaju ugled uzorna djelatnika i stručnjaka, te čestitog i vrijednog čovjeka i građanina, a koji su svojim kontinuiranim i izuzetno značajnim znanstvenim, stručnim, umjetničkim, pedagoškim ili drugim javnim radom dali trajni doprinos i izuzetne rezultate trajne vrijednosti na unapređenju stanja i razvitka pojedinih oblasti.

  • Za pravne osobe…

da su ostvarili izuzetne poslovne i druge rezultate trajne vrijednosti u ukupnom gospodarskom ili društvenom razvitku Općine Pitomača i Virovitičko – podravske županije, te pridonijeli promidžbi istih.

  • Za učenike…

da su postigli izvrsne učeničke uspjehe u završnom razredu Osnovne škole Petra Preradovića Pitomača (za dodjelu ih predlaže Učiteljsko vijeće), da su postigli izvrsne učeničke uspjehe u završnom razredu Srednje škole Stjepana Sulimanca iz Pitomače (za dodjelu ih predlaže Školski odbor).