Održana prva slikarska radionica u sklopu projekta ˝Naš hod kroz vremeplov˝

Općina Pitomača provodi započeti projekt “Naš hod kroz vremeplov”. Partneri su joj Udruga umirovljenika Općine Pitomača i udruga Čuvarice kulturne baštine Kladare. Besplatne radionice pjevanja i plesanja redovno se održavaju svakog ponedjeljka s početkom u 19 sati u prostoriji Udruge umirovljenika Općine, Vinogradska ulica 6  Pitomača.

U srijedu, 7. studena 2018. počele su s programom također  besplatne slikarske radionice u sali Općine Pitomača. Radionicu su otvorili Danijela Rešetar predstavnica “Drafta” i voditelj umjetničke radionice poznati samostalni umjetnik, Stjepan Ivanec. Na otvorenje i prvu radionicu odazvalo se desetak zainteresiranih osoba 54+ na kojoj se gospodin Ivanec predstavio kao voditelj projekta.  Informirao je da su sve pripreme za radionice odrađene, nabavljen potreban slikarski materijal prema projektu odobrenom od EU. Pobrojio je sve slikarske tehnike koje će s polaznicima odraditi na 10 planiranih radionica. Slijedeća radionica biti će održana u srijedu 14. studenoga u istom prostoru u Općini Pitomača, s početkom u 18 sati.

Ukupna vrijednost projekta “Naš hod kroz vremeplov” koji osigurava besplatne radionice je 122.737 kuna. Od toga 104.326 kuna sredstva su Evropskog socijalnog fonda. Ostatak od 18.410 kuna osiguralo je Ministarstvo za kulturu  Republike Hrvatske, sve s ciljem unapređenja života osoba starijih od 54 godine s područja Općine Pitomača.