Održana završna konferencija projekta “Naš hod kroz vremeplov”

DSC 3535

U srijedu 23. siječnja 2019. godine, u Društvenom domu u Kladarama održana je završna konferencija projekta „Naš hod kroz vremeplov“ sufinanciranog iz projekta „Umjetnost i kultura 54+“.

Završna konferencija u sklopu koje je upriličena izložba radova polaznika radionice slikanja i održan kratak program polaznika radionice pjevanja i plesanja pokazala je ostvarenje osnovnog cilja projekta, a to je poticanje i unaprjeđivanje kvalitete života osoba starijih od 54 godine te povećanje njihove socijalne uključenosti kroz sudjelovanje na umjetničko-kulturnim projektnim aktivnostima uz međusobno druženje, stvaranje novih prijateljstava, zabavu i veselje.

U proteklih šest mjeseci trajanja projekta polaznicima se omogućilo besplatno pohađanje osam radionica pjevanja i plesanja (vježbe tradicionalnih narodnih pjesama, vježbe izvođenja starih izvornih šetanih kola, upoznavanje s izvornim narodnim nošnjama podravskog kraja i običajima vezanim uz folklornu baštinu) te deset radionica slikanja (upoznavanje sa slikarskim tehnikama s naglaskom na naivnoj umjetnosti), u kojoj su sudjelovali, prije svih članovi partnerskih udruga, ali i ostali zainteresirani s područja naše i bližih općina (Kloštar Podravski, Ferdinandovac, Kalinovac).

Nositelj projekta vrijednog 122.737,21 kuna je Općina Pitomača, a udio financiranja iznosi 100% prihvatljivih troškova, od čega je 104.326,69 kn osigurano iz sredstava Europskog socijalnog fonda (ESF-a), a obavezni udio nacionalnog sufinanciranja od 18.410,58 kuna osiguralo je Ministarstvo kulture.

Partneri na projektu bili su udruga „Čuvarice kulturne baštine“ iz Kladara i Udruga umirovljenika Hrvatske Općine Pitomače.

FOTKA NAŠ HOD KROZ VREMEPLOV 1600 x 400
Logo UiK 54 Općina Pitomača