Godišnja skupština KUD-a „Marijan Pavleković Pajo“

Kulturno-umjetničko društvo „Marijan Pavleković Pajo“ ovog vikenda održalo je 14. po redu redovnu izvještajnu godišnju skupštinu u Društvenom domu u Otrovancu.

Skupštinu je otvorila zamjenica predsjednice Marija Osmanović, a izvješće o rado podnijela je predsjednica Mirjana Gomerčić. Pobrojila je mnogobrojne aktivnosti koje su odradile tijekom 2018. godine.

KUD je učestvovao na nastupima folklora dva puta u Kloštru Podravskom, isto tako u Dinjevcu, Kladarama, Nedelišću, Ferdinandovcu, Slobodnici, Otrovancu.

Članovi su gostovali na brojnim skupštinama udruga u Općini Pitomača i šire, a dobro surađuju i s vatrogasnim društvom u selu. Članice su pekle krafne za maškare, štrukle za Dane općine, fritule u adventu itd.

Za Vidovo uz brojne ispečene kolače predstavili su se štandom s ručnim radovima svojih članica, na kojima su izložili i prekrasan stolnjak i nadstolnjak s amblemom KUD-a. Stolnjak redovno koriste na godišnjim skupštinama i drugim svečanosti, a vlasnica mu je Jelka Dijaković koja je uz to dobila zasluženo Priznanje za najuređeniju okućnicu u općini Pitomača.

KUD „Marijan Pavleković Pajo“ učestvovao je na svim akcijama uređenja sela tokom godine.
Članice KUD-a posebno su ponosne na 13. Smotru folklora u Otrovancu na kojem su im gostovali: KUD „Slobodnica,“ Demokratka zajednica Mađara Hrvatske – udruga Novi Gradac, „Seljačka sloga“ Nedelišće i Hrvatska čitaonica Hercegovac. Novi susret u Otrovancu očekuje se 6. travnja 2019.

Predsjednica Gomerčić je pohvalila i dobru suradnju sa sviračima koji ih prate na nastupima.
Rad KUD-a na Skupštini pozdravili su i pohvalili predstavnica Foruma žena Kloštar Podravski, predstavnica Udruge Čuvarice kulturne baštine Kladare i predsjednik Mjesnog odbora sela Mirko Pavleković, zadovoljan suradnjom i uvjeren da će svi zajedno uspjeti dovršiti započeto uređenje društvenog doma i raditi na daljnjoj dobrobiti sela.

(Tekst i fotografije: Barica Mihoković)

Podijeli...
Back to top
Skip to content