Veliko srce Pitomače: Prikupljena sredstva za kupnju Larinog posebnog kreveta

Brojni Pitomačani i ljudi dobra srca u nedjelju su se okupili na humanitarnom koncertu “Notom i kistom za Laru” kojim su se prikupljala sredstva za Laru, desetogodišnjakinju koja boljuje od cerebralne paralize.

Humanitarni koncert organizirali su Općina Pitomača i HVIDRA Republike Hrvatske kako bi se Lari kupio krevet prilagođen njenom fizičkom stanju. Brojnim odazivom i donacijama Pitomačani su skupili oko 14.500 kuna i tako malenoj Lari i njenim roditeljima omogućili kupovinu kreveta koji će joj život učiniti barem malo jednostavnijim i ugodnijim.

Za nju su nastupili polaznici učenici područne škole Kladare OŠ Petra Preradovića Pitomača, tamburaški sastav Podravski mužikaši i tamburaški sastav Fijakeri.

U sklopu akcije slikari-amateri koji su sudjelovali u projektu “Naš hod kroz vremeplov” poklonili su svoje uratke za humanitarnu prodaju, a slike su bile izložene u predvorju kino-dvorane u Pitomači.

Koncertu su nazočili i svoju podršku dali saborski zastupnik i predsjednik HVIDRA-e RH Josip Đakić, saborska zastupnica Vesna bedeković i predsjednik pitomačkog Općinskog vijeća Rikard Bakan.

(www.icv.hr, ml; fotografije: Foto Begović)

[g-gallery gid=”5300″]