Ministarstvo kulture odobrilo sredstva za rekonstrukciju Centra za kulturu “Drago Britvić”

Centru za kulturu „Drago Britvić“ iz Pitomače temeljem prijave na Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2019. godinu – izgradnje, rekonstrukcije, adaptacije i opremanja kulturne infrastrukture Ministarstvo kulture odobrilo 1.000.000,00 kn.

Projektom će se rekonstruirati Kino dvorana Doma kulture s ciljem osiguravanja adekvatnog prostora za održavanje kulturno-umjetničkih sadržaja u Pitomači. Rekonstrukcija Kino dvorane odnosi se na treću fazu rekonstrukcije samog objekta Centra za kulturu „Drago Britivić“ kojeg se planira kroz naredne dvije godine faznim realizacijama kompletno osposobiti kao multimedijski kulturni centar.

Prva faza uređenja Doma kulture bio je ulazni dio (hall-a) s pratećim prostorijama – prostorom za prodaju karata, info pultom, spremištem te wc-om za osoblje, a druga faza bilo je uređenje pozornice.  

Spomenuta rekonstrukcija osim samog uređenja Kino dvorane, ima i snažan utjecaj na razvoj cjelokupne općine Pitomače budući da se općina nalazi u ruralnom dijelu Hrvatske, a odobrenjem projektnoga prijedloga rekonstrukcije doprinijeti će se razvoju kulturno-umjetničkog i društvenog sadržaja na lokalitetu.

Uspješno odobreni projektni prijedlog izradila je tvrtka DRAFT d.o.o.