Cvijet za dan duže: Nabava uređaja za otkrivanje karcinoma

Dani narcisa 8

Udruga Liga protiv raka Virovitičko-podravske županije obilježila je diljem županije Dan narcisa. Riječ je o tradicionalnoj humanitarnoj akciji u povodu Svjetskog dana borbe protiv karcinoma dojke pod nazivom „Cvijet za dan duže“ u kojoj su građanima dijelili narcise i prikupljali humanitarnu pomoć.

Ove godine cilj je skupiti 54.012 kuna za kupnju ultrazvučnog uređaja i linearne sonde za potrebe Odjela za patologiju i kliničku citologiju Opće bolnice Virovitica, objasnila je Maja Truhlaž iz županijske Lige. Ovaj uređaj već u ranoj fazi otkriva karcinom ne samo dojke nego i drugih organskih sustava te je neophodan liječnicima u dijagnostici rane faze bolesti.

– Zahvaljujemo zato svima koji su svojom potporom pomogli, bilo da je riječ sudjelovanjem u akciji ili donacijama. I ove godine priključile su nam se naše osnovne i srednje škole te udruge, kojima od srca zahvaljujemo – rekla je gospođa Truhlaž.

U Pitomači su narcise prodavali djelatnici Općine na Trgu kralja Tomislava, ispred KTC-a i Gradske kavane.

Iako se Dan narcisa obilježava simbolično, akcija u kojoj svi dobročinitelji ne staje na jednom danu. Od petka, 22. ožujka pa sve do 19. lipnja bit će aktivan račun za posebne namjene – Humakcija Cvijet za dan duže 2019., Zagrebačka banka d.d. IBAN:HR3923600001502500180, na koji možete uplatiti iznos za pomoć pri kupovini uređaja koji ciljanom biopsijom ne otkriva samo karcinom dojke, nego i ostalih organskih sustava.

(www.icv.hr)

[g-gallery gid=”5910″]