Izborna skupština KUD-a Podravka Starogradački Marof

U nedjelju, 10. ožujka 2019. Izbornu godišnju skupštinu održale su članice i članovi KUD „Podravke“ u Starogradačkom Marofu.

Skupštinu je otvorila predsjednica Željkica Mihoković. Pozdravila je goste, predstavnike KUD-a iz Okrugljače, Novog Gradeca, Dugog sela Lukačkog, „Seljačke sloge“ iz Špišić Bukovice, Foruma žena Kloštar Podravski, Čuvarica kulturne baštine Kladare, umjetničku voditeljicu Ivku Skender, predstavnike DVD-a Starogradački Marof, predstavnika mjesnog odbora Zdravka Sesvečana , medije i sve prisutne.

Izvještaj o radu za proteklu godinu kao i plan rada podnijela je predsjednica skupštine Ljiljana Vlašić. Rekla je da su nastupile svojim izvornim folklorom u Šandrovcu, Okrugljači, na 22. smotri folklora u Starogradačkom Marofu, u Grabrovnici povodom 200-te obljetnice rođenja Petra Preradovića, na smotri folklora u Brezovici, u Gradini u domaćinstvu KUD-a Novog Gradeca, na božićnom koncertu u Dugom Selu, itd. Gostovale su na proslavama u Dinjevcu, Kladarama , na skupštinama, izložbama, itd.

Bile su na izletu u Daruvarskim Toplicama i na Adventu u Zagrebu, gostovale na skupštinama, na misi i druženju na Ivanje, pekle kolače za proslave u selu i općini Pitomača i još mnogo toga.

Usvojili su bogat plan rada za ovu godinu. Očekuju pozive za nastup u kojima će predstavljati svoje selo i Općinu Pitomača. Selo je dobilo novu školu, a staru ispražnjenu obnavljaju uz pomoć Općine Pitomača. Prikupili su brojne stare eksponate u selu i pripremaju se za otvaranje muzeja da bi sadašnja i buduće djeca vidjeli kako se nekada radilo i živjelo.

kud starogradački marof skupština 2

Izborna skupština KUD-a “Podravka” Starogradački Marof

Skupština je nakon predlaganja i glasanja za novu-staru predsjednicu izabrala Željkicu Mihoković, za zamjenice Ljiljanu Vlašić i Božicu Smiljanić. Za tajnicu Ljubicu Pecek, blagajnicu Katu Miklić, te u nadzorni odbor Dragu Blago, Đurđu Špoljarić, Cilu Posavec i Anu Smrček.

Na Skupštini pozdravili su i pohvalili rad KUD-a „Podravka.“

(Tekst i fotografije: Barica Mihoković)