Nova pobjeda pitomačkih rukometašica

rukomet lopte

Pitomačke rukometašice i u trećoj utakmici proljetnog dijela prvenstvenog natjecanja 3. HRL sjever upisale su pobjedu koja ih ostavlja na vodećoj poziciji prvenstvene tablice.

U utakmici 10. kola, na gostovanju u Bjelovaru kod rukometašica treće ekipe ŽRK „Bjelovar“, pitomačke rukometašice slavile su teže od očekivanog rezultatom 32:36 (17:18). Mlade i motivirane domaće rukometašice tijekom cijelog susreta koristile su brojne probleme Pitomačanki – mali broj igračica, neoporavljenost od bolesti nekoliko igračica, povrede tijekom utakmice Šandrovčan i Kirin – i opasno prijetile.

Nakon prvog dijela koji se igrao gol za gol bez osjetnije prednosti neke od ekipa, početkom drugog dijela domaće su se odvojile i imale +4 (24:20). Sredinom nastavka opet je bilo neodlučeno da bi ipak u posljednjih desetak minuta iskusnije Pitomačanke stisnule u obrani i sa nekoliko laganih golova iz polukontre i kontre serijom od 4:0, preokrenule rezultat u svoju korist.

Efikasnošću su kod Pitomačanki prednjačile Božić sa 8 te Magić i Štefanec sa 7 (5) postignutih pogodaka, dok su svoj doprinos pobjedi dale i Krstanović, Veličan, Brlas 1, Kirin 4, Relić Ferić 4 i Šandrovčan 5. U idućem kolu Pitomačanke u derbiju vodećih ekipa lige dočekuju drugu ekipu ŽRK „Zrinski“ iz Čakovca.

rukomet 3 sjever seniorke

rukomet 5 kadetkinje