Očuvanje kulture i tradicije: Dinjevački susreti plesa i pjesme

dinjevački susreti 2019 6

Iz dinjevačkog doma i ove su se godine čuli zvuci brojnih kulturnih društava, a u njihovim plesnim koracima uživalo je mnoštvo posjetitelja 8. Dinjavačkih susreta plesa i pjesme. Udruga žena Dinjevac, koja iza sebe ima 60 godina uspješnog rada i djelovanja, već tradicionalno početkom ožujka organizira ovu manifestaciju na kojoj se uz nju predstavljaju Društva i susjednih mjesta i općina.

Tako su se ove godine uz domaćine, male i velike, predstavili Udruga žena Kozarevac, Hrvatsko pjevačko društvo „Ferdinand“ iz Ferdinandovca, Udruga žena Podravske Sesvete, KUD Mikleuš i KUD Petar Preradović Đurđevac, ali i proširili prijateljstvo i suradnju s KUD “Gradina” Polača iz općine Polača.

Nakon uživanja u kulturnoj raznolikosti nastupa veseli i raspoloženi domaćini i gosti nastavili su sa druženjem i zabavom. Manifestaciji su nazočili i zamjenik virovitičko-podravskog župana Marijo Klement, načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić, predsjednik Općinskog vijeća Rikard Bakan, predsjednik vijeća Mjesnog odbora Dinjevac Ivan Erhatić, predsjednica Općinskog društva Crvenog križa Pitomača Željka Kovač, osnivačica dinjevačke udruge Ivanka Bobek i brojni drugi uvaženi gosti.

Kako su prošli 8. Dinjevački susreti plesa i pjesme pogledajte u fotogaleriji.

(www.icv.hr, žđl, Foto Begović)

[g-gallery gid=”5629″]