Održana skupština DVD-a Otrovanec

Proteklog vikenda Godišnju izvještajnu skupštinu u mjesnom Društvenom domu održalo je Dobrovoljno vatrogasno društvo Otrovanec. Skupštinu je otvorio predsjednik Ivan Ladušić-Hanzir, pozdravio članove Skupštine i pristigle goste.

Izvještaj o radu Upravnog odbora i Zapovjedništva podnio je zapovjednik David Tržić, a od brojnih aktivnosti društva u protekloj godini izdvojio je sudjelovanje na županijskom natjecanju u Starom Gracu, gdje su s odjeljenjem ženske mladeži osvojili prvo mjesto i prijelazni pehar i time po prvi puta u povijesti DVD-a ostvarili pravo na nastup na Državnom natjecanju u Zadru, odakle su se djevojke vratile okićene brončanim odličjem. Sve članice ekipe na skupštini su primile prigodne zahvalnice.

Mladež DVD-a Otrovanec proteklog ljeta boravila je i u vatrogasnom kampu u Fažani, a bili su i sudionici zajedničkog vatrogasnog izleta u Kopački Rit i Baranju. Na Skupštini su Petar Kontet i Stjepan Škvarić primili spomenice za 40 godina, a Matija Lončarić, Ivan Benčak i David Tržić, kojem je uručena i brončana medalja za poseban doprinos zaštite od požara, za 10 godina rada. Organizirali su i uspješnu pokaznu vježbu u Otrovancu u organizaciji VZO Pitomača vođenu preko UVI za suvremeno upravljanje vatrogasnim intervencijama.

DVD iduće godine navršava 90. obljetnicu kontinuiranog rada i već su započeli s pripremama za proslavu.