OŠ Petra Preradovića obilježila svoj dan i rođendan pjesnika

preradović škola

U utorak, 19. ožujka, na dan rođenja pjesnika Petra Preradovića, učenici i učitelji Osnovne škole Petra Preradovića Pitomača različitim aktivnostima obilježili su dan škole.

Mnoštvo učenika sudjelovalo je u brojnim radionicama iz matematike, informatike, prirode, biologije, kemije, fizike, tehničke kulture, povijesti, geografije te razredne nastave. Tema ovogodišnjih radionica bila je „Periodni sustav elemenata” kroz koju su učenici, uz pomoć učitelja, održali niz predavanja, prezentacija i pokusa. Sudjelujući u radionicama učenici su upoznali različite sadržaje, obogatili svoja znanja i iskustva, razvijali kreativnost te se pri tome odlično zabavili.

Nakon radionica održana je i svečana priredba. Ravnatelj Igor Maresić pozdravio je prisutne te pohvalio organizaciju dana škole. Naglasio je važnost i uspješnost projekata u kojima škola sudjeluje te čestitao dan škole.

preradović škola radionica

Uz mnogobrojne uzvanike proslavi je prisustvovala i pročelnica za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Vesna Šerepac koja se prisutnima obratila prigodnim riječima. Pohvalila je vrijedne učenike i učitelje te zahvalila školi na svim doprinosima Virovitičko-podravskoj županiji.

Publika je mogla uživati u krasnoslovu Preradovićevih stihova, nastupima školskoga zbora, dramskom nastupu te plesnoj točki učenika nižih razreda.

(www.icv.hr, K. Prtenjača, fotografije: Foto Begović)