Pokrajina Tirol daruje vatrogasni kamion DVD-u Turnašica

vatrogasci tirol

Krajem ožujka, obilježit će početak suradnje pokrajine Tirol i njihovih vatrogasaca s vatrogascima Virovitičko-podravske županije. U nedjelju, 24. ožujka, sedam vatrogasnih zapovjednika s područja Virovitičko-podravske županije, kreću na put u Telfs, mjesto gdje se nalazi austrijska vatrogasna škola, gdje će na obuci provesti šest nadolazećih dana.

Bit će to zapovjednici iz Pitomače, Gradine, Lukača, Čačinca, Orahovice, Slatine te slatinske javne postrojbe. U srijedu će se u Telfsu za okruglim stolom susresti čelništvo političke strukture Austrije i pokrajine Tirol s čelništvom političkih i vatrogasnih struktura pet kontinentalnih županija Republike Hrvatske. Na taj dan će i službeno započeti suradnja vatrogasaca pokrajine Tirol i Virovitičko-podravske županije. U srijedu će u Telfs doći i vatrogasci DVD-a Suhopolje i Turnašica koji je prisustvovati svečanom protokolu i dodjeli vozila.

Vatrogasci Virovitičko-podravske županije vratit će se kući krajem idućeg tjedna, sa sljedećim donacijama:

  • vatrogasni kamion: DVD Suhopolje
  • vatrogasni kamion: DVD Turnašica
  • kombi-vozilo: DVD Nova Bukovica

Ovaj projekt je realiziran zahvaljujući koordinatoru donacija za Republiku Hrvatsku, zapovjedniku DVD-a Lipik Tomislavu Stokiću i koordinatoru pokrajine Tirol Peteru Logaru.

Osim što na područje naše županije stiže velika pomoć i donacije vatrogasnim strukturama, ona, zahvaljujući vatrogascima stižu i u druga područja. Tako će u srijedu stići i velika donacija Staračkom domu Vedrana s područja općine Pitomača (bolnički električni kreveti, ormari, stolovi, stolice i druge potrepštine). Dom Vedrana i donaciju iz Tirola će u petak obići načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić i zapovjednica Vatrogasne zajednice VPŽ Mateja Fras Venus.

(www.vpz.hr)