Radovi na Poduzetničkom inkubatoru napreduju prije roka

poduzetnički inkubator radovi 3 1

Do 1. srpnja 2019. rok je za završetak radova na Poduzetničkom inkubatoru u Pitomači, no lako bi se moglo dogoditi da oni budu završeni i prije roka, a već ove godine, novi poduzetnici će useliti u nove prostore Poduzetničkog inkubatora u Pitomači. Inkubator je dio gotovo 30 milijuna kuna vrijednog projekta “Mreža poduzetničkih inkubatora VPŽ.”

Početak radova, u Poduzetničkoj zoni Rakitka, postavljanjem temeljnog kamena, označio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović. Vrijednost im je 11.761.221 kuna. Na budućem Poduzetničkom inkubatoru u Pitomači, postavljeno je krovište i stolarija, u unutrašnjosti se betoniraju glazure, uređuje se okoliš, a uskoro će i fasada biti gotova.

– To su projekti koji otvaraju perspektivu za kvalitetniji život i svjetliju budućnost naših stanovnika i budućih poduzetnika, kojima će Virovitičko-podravska županija, u tim počecima, plaćati njihov smještaj u Poduzetničkom inkubatoru – naglasio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Kroz ovaj projekt, omogućit će se daljnji razvoj poduzetništva na području Virovitičko-podravske županije, kako bi poduzetnici s ovog područja postali konkurentniji na tržištu rada. Na području Orahovice i Pitomače, grade se novi poduzetnički inkubatori, dok se u Slatini obnavlja prostora, gdje će poduzetnički inkubator biti smješten u staroj zgradi Doma zdravlja. U navedena tri nova poduzetnička inkubatora, smještaj će pronaći novih 48 poduzetnika i to će predstavljati značajan vjetar u leđa za razvoj poduzetništva na području Virovitičko-podravske županije, koja je po porastu broja zaposlenih, treća u Hrvatskoj.

Kako radovi napreduju pogledajte u fotogaleriji.

(www.vpz.hr, fotografije: Kristijan Toplak)

[g-gallery gid=”5594″]