U Pitomači održano Državno prvenstvo u powerlifting-u i bench-press-u

Powerlifting prvenstvo 11

Powerlifting klub “Maksimum” iz Pitomače zadnje dvije godine organizirao je međunarodne otvorene kupove u powerlifting-u i bench-press-u na vrlo visokom nivou, a istim tempom nastavio je i ove godine organizacijom Državnog prvenstva.

Natjecanje se održalo pretprošlog vikenda u sportskoj dvorani Osnovne škole Petra Preradovića u Pitomači i sastojalo se od triju disciplina: čučanj, bench-press (potisak s klupe) i mrtvo dizanje, a svaki natjecatelj imao je pravo na tri pokušaja u svakoj disciplini. Nakon zbrajanja rezultata, dodijeljena su odličja, medalje, diplome i pehari po kategorijama te posebni pehari za apsolutno najbolje natjecatelje u svakoj dobnoj skupini. Prvog natjecateljskog dana posebno uspješne bile su predstavnice Virovitičko-podravske županije, koje su branile boje pitomačkog Maksimuma i Powerlifting kluba Virovitica.

Tako je Kristina Horvat (PK Virovitica), u kategoriji do 72 kilograma osvojila zlato. Zlatna je bila i Milena Đurđević (PK Virovitica), u Master kategoriji do 72 kg. Izidora Popović (PK Virovitica) u Open kategoriji do 63 kg osvojila je srebro. U istoj kategoriji Iva Viličnik (Maksimum Pitomača) bila je brončana, a broncu je u Open kategoriji do 52 kg osvojila i Polona Veršec iz pitomačkog Maksimuma. U kategoriji kadetkinja, Laura Turkalj (PK Virovitica) najbolja je u Hrvatskoj do 57 kg.

Žetva medalja

Drugi natjecateljski dan bio je rezerviran za bench-press, a virovitički dizači utega još su jednom ostvarili sjajne rezultate.

Laura Turkalj u kategoriji kadetkinja do 57 kg osvojila je prvo mjesto, Izidora Popović u kategoriji seniorki do 63 kg prvo mjesto, Kristina Horvat u kategoriji seniorki do 72 kg prvo mjesto uz novi hrvatski rekord, Milena Đurđević u kategoriji master 1 do 72 kg prvo mjesto. Dražen Moslavac u kategoriji master 1 do 105 kg osvojio je prvo mjesto, dok je Tomislav Vađon u kategoriji juniora do 105 kg osvojio također prvo mjesto.

Organizator ovog Državnog prvenstva u powerlifting-u i bench-press-u bio je Powerlifting klub “Maksimum” iz Pitomače.

– Osobno, kao predsjednik kluba vrlo sam zadovoljan. U dva dana natjecanja, svoje sposobnosti pokazalo je 117 natjecatelja. Organizacija je trajala sedam dana, a ovim putem želim zahvaliti sponzorima, na prvom mjestu Općini Pitomača, zatim Krešimiru Kepki iz Mega Sounda, koji nam je zaista puno pomogao s postavljanjem velike bine, Ordinaciji dentalne medicine Saša Kovač te svima ostalima – rekao je Luka Kovač, predsjednik PLK Maksimum iz Pitomače.

(www.icv.hr, ts, fotografije: Ivan Bedeković)

[g-gallery gid=”5770″]