Edukacija gerontodomaćica u sklopu projekta “Vrijedne ruke pomoći”

U ponedjeljak, 15. travnja 2019. godine započela je edukacija za gerontodomaćice za 15 žena s područja općina Pitomača i Špišić Bukovica.

Edukacija se provodi u sklopu projekta „Vrijedne ruke pomoći“ kojeg provodi Općina Pitomača u suradnji s Općinom Špišić Bukovicom te obveznim partnerima HZZ-om Područnim uredom Virovitica CZSS-om Virovitica.

Projektom „Vrijedne ruke pomoći“ nakon edukacije za gerontodomaćice 15 žena će se zaposliti te pružati potrebnu pomoć i podršku za minimalno 60 krajnjih korisnika na području općine Pitomače i općine Špišić Bukovice.

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava odobrilo je Općini Pitomači u partnerstvu s Općinom Špišić Bukovicom financiranje projekta „Vrijedne ruke pomoći“ u stopostotnom iznosu od 2.433.125,28 kn iz Europskog socijalnog fonda. Odobrena sredstva ostvarena su prijavom u okviru otvorenog trajnog Poziva na dostavu projektnih prijedloga UP.02.1.1.05 „Zaželi – Program zapošljavanja žena“ u sklopu Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali” 2014. – 2020.

Uspješno odobreni projektni prijedlog izradila je tvrtka Draft d.o.o.