Ministarstvo turizma sufinancira prekvalifikaciju za sommeliere

Uz 1.888.585,25 kuna bespovratnih sredstva Ministarstva turizma, na području Orahovice i Pitomače prekvalifikacijom će se osposobiti 50-ak osoba za sommeliere u ugostiteljstvu.

Ministar turizma Gari Cappelli donio je Odluku o financiranju projekata koji su prijavljeni na Poziv za dodjelu bespovratnih sredstava „Poboljšanje pristupa ranjivih skupina tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva“. Nakon provedenog natječajnog postupka, prošao je projekt „Master Sommelier“ kojeg će provesti Srednja škola Stjepana Sulimanca Pitomača, Srednja škola Stjepan Ivšić Orahovica i tvrtka Terra Slavonica Virovitica.

Projekt je prošao u 100-postotnom iznosu od 1.888.585,25 kuna. Najveći dio sredstava dodijelit će se Srednjoj školi Stjepana Sulimanca Pitomača.

– Navedenim projektom, u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Područni ured Virovitica, radit ćemo program osposobljavanja za mlade do 25 godina za zanimanje sommelier u ugostiteljstvu. Očekujemo kako ćemo ovom prekvalifikacijom obuhvatiti oko 50-ak osoba u Pitomači i Orahovici – kazao nam je ravnatelj Srednje škole Stjepana Sulimanca Pitomača Josip Ivoš.

(www.vpz.hr)

Podijeli...
Back to top
Skip to content