Na 14. susretima folklora u Otrovancu predstavila se društva iz Slavonije, Podravine i Zagreba

Već 14. godinu za redom Kulturno-umjetničko društvo „Marijan Pavleković Pajo“ u Otrovancu je organiziralo Susrete folklora na kojima se uz domaćine predstavljaju i druga društva i udruge iz nekoliko županija.

Ove godine na susretima bogatim tradicijom i običajima iz svoga kraja predstavili su se Zavičajna udruga Kordunaša “Korana” Zagreb, KUD “Đeram” iz Viljeva, KUD “Podravac” iz Sopja, KUD Prugovac i Folklorna udruga “Kloštar podravski”, kao i domaćini u čije je ime brojne goste pozdravila predsjednica Mirjana Gomerčić.

Prisutne je pozdravio i načelnik općine Pitomača Željko Grgačić. Zahvaljujući susretima ovog društva kroz ovo malo mjesto prošlo je već 50-ak raznih društava iz cijele Hrvatske, a njegovo ime, kao i ime naše županije društvo je proneslo kroz brojna mjesta diljem Lijepe naše.

Kulturno-umjetničko društvo „Marijan Pavleković-Pajo“ postoji od 2004. godine te s ponosom nosi ime preminulog člana i inicijatora osnivanja ovog društva. Broje 20-ak članova, a nedavno su im se pridružile četiri djevojčice koje su, kaže predsjednica M. Gomerčić, njihova budućnost.

Društvo već dvije godine vodi Marija Osmanović koja je svojim znanjem i iskustvom njihov rad podigla na višu razinu.

(www.icv.hr, žđl, Foto Begović)

Podijeli...
Back to top
Skip to content