Natjecanje učenika u sklopu projekta “Zeleno srce Podravine”

U petak 12. travnja 2019. godine održano je prvo natjecanje učenika u sklopu projekta “Zeleno srce podravine”. Natjecanje je održano u prostorijama Osnovne škole August Cesarec, u Špišić Bukovici.

U natjecanu su sudjelovali učenici prvog a i prvog b razreda iz Osnovne škole Petra Preradovića, Pitomača i njihove učiteljice Slavica Bartolić i Slavica Koren te učenici Osnovne škole Augusta Cesarca iz Bušetine, s učiteljicom Gordanom Brlas te učenici drugog razreda Osnovne škole Augusta Cesarca iz Špišić Bukovica, s učiteljicom Anitom Jendrašić, uz prisustvo projektnog asistenta.

Program je započeo pjesmom dobrodošlice a nastavio se prezentaciom razrednog projekta “Bijela roda” učenika 2. razreda iz Špišić Bukovice nakon kojeg su učenici svih razreda izrađivali svoje primjerke rode od raznih pripremljenih materijala.

Nakon završetka tog dijela programa slijedila je pauza za ručak gdje su učenici su u sklopu projekta imali poslužen topli obrok i sokove. Nakon ručka i druženja učenika slijedio je recital, edukativni igrokaz te kviz na temu čuvajmo prirodu kao zabavni i
edukativni uvod za likovnu radionicu “Reciklirajmo i stvarajmo” gdje su djeca od prikupljenog otpada izrađivala Uskrsne vjenčiće i košarice za jaja nazvane bijele kokice.

Učenicima su u sklopu projekta podijeljene majice, bojanke i slikovnice te ih se upoznalo i prezentiralo kako moraju postupati s otpadom i zašto moraju odgovorno postupati s otpadom. Nakon mnogobrojnih aktivnosti slijedilo je zajedničko fotografiranje, pospremanje svojih radova i povratak autobusom u svoje škole.

logo op kk

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda u financijskom razdoblju 2014.-2020. Sadržaj objave isključiva je odgovornost Općine Pitomača.

[g-gallery gid=”6269″]