Rukometašice Pitomače na korak bliže do naslova i povratka u drugu ligu

rukomet lopte

Rukometašice ŽRK „Pitomača“ nakon subotnje domaće pobjede nad rukometašicama druge ekipe prvoligašica ŽRK „Zrinski“ iz Čakovca, rezultatom 37:31 (21:19), korak su bliže osvajanju naslova prvakinja 3. HRL sjever i povratku među rukometne drugoligašice.

U susretu dvije vodeće ekipe lige, domaćima je trebalo 15-tak minuta da se odvoje na tri, četiri gola prednosti i preuzmu kontrolu utakmice. Iako je u nekoliko navrata razlika narasla i do 7 golova prednosti, gošće se nisu predavale, no ulaskom u posljednjih desetak minuta utakmice i njima je postalo jasno da do preokreta ne može doći.

Efikasnošću su kod Pitomačanki prednjačile Božić i Ferić sa 9 te Magić sa 8 postignutih pogodaka, dobro je branila Krstanović, a svoj su doprinos pobjedi dale i Veličan, Šimić-Kaša 4, Štefanec 5, Brlas 1, E. Pintarić, Relić, Martinčević i Šandrovčan 1.

U idućem kolu Pitomačanke će upisati nove bodove bez izlaska na teren, budući je od natjecanja odustala ekipa ŽRK „Ludbreg“, dok će potvrdu naslova prvakinja tražiti za dva tjedna u Pitomači, kada će ugostiti rukometašice ŽRK „Radnik“ iz Križevaca.

U subotu ujutro svoj su nastup na 3. Đurđevac kupu u mini rukometu imale djevojčice „B“ (rođene 2008. godine i mlađe). Iako su „vodene kozice“ prepolovile ekipu borbenosti nije nedostajalo, ali protivnici su ovoga puta bili bolji (ŽRK „Đurđevac“ 3:15, ŽRK „Radnik“ Križevci 6:11, Csurgoi NKC 4:5 i ŽRK „Zrinski“ Čakovec 2:17).

Rukometni vikend u nedjeljno poslijepodne zaokružile su mlađe kadetkinje ŽRK „Pitomača“ nastupom na 6. krugu 1. HMKRL sjever, u Virovitici, gdje su poražene od vršnjakinja ŽRK „Đakovo“ (7:18) i ŽRK „Darda“ (15:24). Svoje ligaško natjecanje mlađe kadetkinje završiti će iduće nedjelje gostovanjem u Slavonskom Brodu gdje ih očekuju susreti sa domaćim rukometašicama ŽRK „Brod“ i ŽRK „Multinorm“ iz Cerne.

rukomet seniorke rezultati 1.4.19

rukomet kadetkinje rezultati 1.4.19