Već tradicionalno na Uskrsni ponedjeljak u Pitomači zapaljena Uskrsna luč

I ove su godine na Uskrsni ponedjeljak Općina Pitomača i Turistička zajednica u suradnji s “Dečkima z Dravske” organizirali manifestaciju pod nazivom Uskrsna luč. Manifestacija je okupila brojne udruge koje su prezentirale delicije tradicionalnog uskršnjeg stola, a vrhunac je bilo paljenje Uskrsne luči.

Svoj doprinos u prezentaciji tradicije i podsjećanje mladih na to kako su nekada blagovali naši djedovi i bake dali su Udruga žena Dinjevac, Udruga žena “Guščarice” Grabrovnica, Udruga žena “Bilogorka” Sedlarica, Čuvarice kulturne baštine Kladare, KUD “Podravka” Starogradački Marof, Udruga žena Velika Črešnjevica, Udruga žena Škrinja Bušetina, KUD “Širine” Novo Virje, HFD “Sesvečice” Podravske Sesvete i Udruga umirovljenika Pitomača.

Na trgu kralja Tomislava okupilo se mnoštvo Pitomačana i uživalo u programu i nastupu udruga, KUD-ova i Tamburaškog sastava Mjesečina. (www.icv.hr, ml; foto: Foto Begović)

Ovim se putem organizatori Općina Pitomača i Turistička zajednica zahvaljuju svim sudionicima ove manifestacije, a to su:

– Dečki z Dravske
– DVD Pitomača
– Udruga žena Dinjevac
– Udruga žena “Guščarice” Grabrovnica
– Udruga žena “Bilogorka” Sedlarica
– Čuvarice kulturne baštine Kladare
– KUD “Podravka” Starogradački Marof
– Udruga žena Velika Črešnjevica
– Udruga žena Škrinja Bušetina
– KUD “Širine” Novo Virje
– HFD “Sesvečice” Podravske Sesvete
– Udruga umirovljenika Pitomača

Podijeli...
Back to top
Skip to content