Dani otvorenih vrata Udruge žena Dinjevac

Udruga žena Dinjevac u četvrtak, 16. svibnja 2019. prvi je puta održala “Dane otvorenih vrata” u Društvenom domu u Dinjevcu.

Tom prigodom članice su izložile svoje radove, prikazale stare običaje i predstavile cjelogodišnji rad udruge. Dinjevčanke su kroz godinu čejale perje, ručno rifljale robu, heklale, našivavale i oslikavale pisanice. Svi posjetitelji mogli su degustirati starinska jela i kolače. Također, ovom prilikom mogli su razgledati prostor udruge, kao i starine koju čuvaju.

No, bio je tu i prigodan program gdje su se predstavili dramska skupina HKUDA-a “Frankopan” iz Ferdinandovca koji su izveli predstavu “Brat sim, brat tam”, i Udruga umirovljenika općine Pitomača koji su zabavili sve prisutne s tradicionalnim plesovima i pjesmama pitomačkog kraja.

Gosti na Danima otvorenih vrata u Dinjevcu bili su i članovi Savjeta mladih Virovitičko-podravske županije te je tom prilikom predstavljen njihov rad, kao i aktivnosti u kojima savjet sudjeluje. Predsjednica Melita Ilakovac pozvala je mlade da se uključe u društveni i politički život naše županije.

– Ovim putem bi se zahvalila svim sudionicima Dana otvorenih vrata, kao i predsjedniku vijeća Mjesnog odbora Dinjevac Ivanu Erhatiću, ali najviše našem načelniku općine Pitomača Željku Grgačiću na podršci – istaknula je Svetlana Bastalić, predsjednica Udruge žena Dinjevac te pozdravila i druge goste, kao i predstavnike udruga i KUD-ova iz općine Pitomača.

(www.icv.hr, žđl, Foto Begović)

[g-gallery gid=”6516″]