Pitomačke rukometašice osvojile prvo mjesto

rukomet lopte

Rukometašice ŽRK „Pitomača“ posljednju utakmicu ovogodišnjeg prvenstvenog natjecanja u 3. HRL sjever, odigrale su u subotnje poslijepodne u Ivancu protiv rukometašica domaćeg SŽRK „Ivanec“.

Nakon 9 uzastopnih pobjeda koje su im osigurale naslov ovogodišnjih prvakinja i povratak u viši rang natjecanja (2. HRL sjever) slijedeće jeseni, Pitomačanke su odigrale neodlučeno 33:33 (18:20) u utakmici u kojoj su domaće imale minimalnu prednost samo na početku i pred kraj utakmice, dok su Pitomačanke nakon +2 na poluvremenu kontrolirale rezultat i imale i +5 u nekoliko navrata.

Ipak, nedostatak treninga, bolest i izostanak nekoliko igračica te čak 5 nerealiziranih sedmeraca, učinilo je svoje i domaće su na kraju uhvatile bod. Efikasnošću su kod Pitomačanki prednjačile Štefanec sa 15 (5) i Kirin sa 12 (1) postignutih pogodaka, a svoj su doprinos pobjedi dale su i Krstanović, Brlas 1, Relić, Magić 3, Ferić 1 i Šandrovčan 1.

Rukometni vikend u subotnje prijepodne započele su pitomačke djevojčice rođene 2008. godine i mlađe (Pitomačkice) nastupom na 4. Memorijalnom turniru u mini rukometu „Vilim Tičić“ u Virovitici. Mlade su Pitomačanke u pet odigranih utakmica upisale dvije pobjede i tri poraza, što im je na kraju donijelo četvrto mjesto, ali i mnogo radosti i veselja tijekom igre i u pauzi između utakmica.