Zeleno srce Podravine: Obilježen je Svjetski dan zaštite šuma

U sklopu projekta Zeleno srce Podravine u petak 10. svibnja 2019. godine obilježen je Svjetski dan zaštite šuma, na lokaciji Berek u Općini Pitomača gdje su volonteri koji su se odazvali na obilježavanje datuma vezanih za zaštitu okoliša čistili podrućje uz put koji spaja glavnu cestu i šumska područja gdje je nekad bila i manja divlja deponija otpada koja je sanirana.

Nažalost nesavjesni građani kod prolaska i zaustavljanja izbacuju papiriće i slićno stoga smo ovom akcijom počistili smeće na odabranom lokalitetu i povodom toga zasadili pet sadnica vrbe i pet sadnica ukrasnog grmlja, pokoslili i uredili dio zelene površine i na taj način obilježili Svjetski dan zaštite šuma i pokazali da treba brinuti o okolišu.

Provedbom ovih obrazovno–informativnih aktivnosti, ovog projekta je osvijestiti cijeloukupnu populaciju o održivom gospodarenju otpadom i koliko nam je čist okoliš važan.

logo op kk

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda u financijskom razdoblju 2014.-2020. Sadržaj objave isključiva je odgovornost Općine Pitomača.

[g-gallery gid=”8105″]