Bike & Boat Podravina // Nova turistička ponuda u Podravini pokazala se kao pun pogodak

Promo vožnja pod nazivom Bike & Boat Podravina u organizaciji TZ područja Dravski peski, TZ Grada Đurđevca i TZ Općine Pitomača, Nippy Adventures i Etno kuća obitelji Karlovčan održana u ponedjeljak iznosila je čak 70 km bicikliranja te 11 km vožnje brodom.

Iako je prvi plan bio da se promo vožnja održi 2. lipnja, ona je bila odgođena zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta. Prekrasan dan, sunce i neotkriveni dijelovi Podravine, čekali su na bicikliste koji su došli iz raznih krajeva Hrvatske. Budući da dio vožnje uključuje i vožnju brodom rijekom Dravom, optimalan broj biciklista koji može sudjelovati u ovoj vožnji je 18.

Ujutro su se sudionici biciklijade okupili ispred utvrde Stari grad u Đurđevcu gdje su degustirali “zlevanku”. Nakon toga krenuli su u istraživanje Podravine. Vožnjom brojnim šumskim puteljcima stigli su na prvo odredište – Jezero Batinske gdje su degustirali domaći sir i vina domaćih proizvođača i upoznali se sa ljepotama ovog predivnog jezera koje u zadnje vrijeme sve više biciklista prepoznaje kao vrhunsko i vrlo atraktivno odmaralište.

Nakon degustacije uputili su se prema Etno kućama obitelji Karlovčan u malenom mjestu Brodić gdje su razgledali Etno imanje i imali se priliku po prvi puta sresti sa brojnim stvarima i pomagalima iz prošlosti. Nakon razgledavanja, uslijedio je najatraktivniji dio izleta – vožnja brodom po rijeci Dravi od Brodića do Križnice.

Svi biciklisti su ostali oduševljeni ljepotama rijeke Drave i njezinom posebnom očuvanošću na tom dijelu. Budući da vožnja traje preko sat vremena, biciklistima je pripremljen ručak na brodu kako bi imali dalje snage nastaviti 70 km dugu dionicu bicikliranja. Osim vožnje brodom, svi su se mogli provozati i gliserom te tako još bolje upoznati našu “Europsku Amazonu”.

Nakon 11 km vožnje brodom, stigli su u Križnicu gdje su u restoranu “Dravska iža” degustirali domaće štrukle. Potom su se uputili nazad prema Đurđevcu, a usput su posjetili Peske između Kloštra i Kalinovca te “Đurđevečke peske”.

– Vjerujemo da će ovaj novi turistički proizvod na našem području u skoroj budućnosti biti i te kako prepoznat te jedan od motiva dolaska turista na naše područje. Hvala svima koji su sudjelovali u organizaciji te zbog brojnih upita već imamo novi termin za Bike & Boat Podravina – rekao je Alen Janći iz TZ Draski peski.

Sljedeći puta vožnja će biti 7.srpnja. Za sva dodatna pitanja kontaktirajte organizatore na broj 099/334-7733 ili e mailom na [email protected] ili [email protected].

[g-gallery gid=”7480″]