Održana radionica s učenicima u sklopu projekta Zeleno srce Podravine

U srijedu 5. lipnja 2019. godine održana je radionica učenika u sklopu projekta “Zeleno srce podravine”. Radionica je održana prostorima Osnovne škole August Cesarec, Bušetina, a na radionici su sudjelovali učenici 4. razreda, s učiteljicom Gordanom Brlas, uz prisustvo projektnog asistenta.

Radionica je započela kratkim edukativnim uvodom i uputama, što će se raditi i kako izvršiti zadane zadatke. Učenici su nakon kratkog edukativnog uvoda, od prethodno prikupljenih odbačenih boca izrađivali viseće cvijetnjake i dodatke za njihovo ukrašavanje kao što su oći i nos. Nakon izrađenih i pripremljenih cvijetnjaka, radionica se nastavila u školskom dvorištu gdje su učenici u svoje cvijetnjake zasadili cvijeće i upoznali se s kompostom odnosno kako on nastaje. Slijedila je sadnja dviju sadnica drveća u školskom dvorištu gdje su djeca slijedeći upute iskopala rupe i uz dodani kompost posadila i zalila sadnice u svrhu očuvanja prirode i okoliša. Završetkom sadnje započelo je pospremanje i vračanje u učionicu gdje su učenicima podijeljene slikovnice i razni edukativni materijali (letci, brošure) te ih se upoznalo s njihovim sadržajem i kako moraju postupati s otpadom i zašto moraju odgovorno postupati s otpadom.

Uz zajedničko fotografiranje i pospremanje svojih radova završila je radionica. Radionica je dio provedbe izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom u projektu „Zeleno srce Podravine“ temeljem Ugovora o bespovratnim sredstvima – KK.06.3.1.07.0091, kojeg provodi Općina Pitomača, a financira se sredstvima Europske unije iz Kohezijskog fonda.

logo op kk

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda u financijskom razdoblju 2014.-2020. Sadržaj objave isključiva je odgovornost Općine Pitomača.

[g-gallery gid=”6935″]