Općina Pitomača kontinuirano ulaže u javnu rasvjetu

Općina Pitomača kontinuirano ulaže u javnu rasvjetu instaliranjem LED izvora svjetla, dok se zastarjeli izvori na bazi žive, izbacuju iz uporabe poradi skupog  održavanja kao i niskog stupnja efikasnosti.

Nakon što su krajem svibnja na svojoj 16. sjednici Općinski vijećnici donijeli nekoliko odluka vezanih uz davanje suglasnosti Općinskom načelniku za donošenje odluka o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja za provedene postupke jednostavne nabave, Općinski načelnik Željko Grgačić sa predstavnicima odabranih ponuditelja potpisao je ugovore za izvođenje predmetnih radova.

Sa tvrtkom Area Lighting d.o.o. iz Zagreba nastavljena je suradnja vezana uz nabavu rasvjetnih tijela za potrebe održavanja i rekonstrukcije javne rasvjete na području općine, a ugovor vrijedan 248.125,00 kuna, uz Općinskog načelnika potpisao je i direktor Area Lighting d.o.o. Alem Kajmaković.

Ove godine planira se na području Općine Pitomača ugraditi ukupno 135 novih LED svjetiljki, te je tako prošli tjedan u središnjem dijelu naselja Otrovanec postavljeno 28 novih LED svjetiljki.