Turističkoj zajednici općine Pitomača odobrena dva projektna prijedloga

HTZ 2016 logo

Turističko vijeće Hrvatske turističke zajednice temeljem objavijenog Javnog poziva za dodjelu potpora turističkim zajednicama za programe/projekte na turistički nerazvijenim podrugjima u 2019., na svojoj 51. sjednici održanoj 20. svibnja 2019. donijelo je Odluku o dodjeli potpora.

Turističkoj zajednici općine Pitomača dodjeljena su sredstva za dva prijavljena projektna prjedloga: „Postavljanje smeđe signalizacije na području općine Pitomača – faza I“ te „Izrada Marketing plana turističkih proizvoda općine Pitomača“.

Provedbom projekta „Postavljanje smeđe signalizacije na području općine Pitomača – faza I“ postaviti će se 20 tabli koje će biti postavljene na putu do te neposredno prije samih smještajni i/ili ugostiteljskih objekata, obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava koji sudjeluju u stvaranju turističkih proizvoda, te prirodnih i kulturnih atrakcija. Ukupna vrijednost projekta je 15.575,00 kn, a iznos sufinanciranja od strane HTZ-a je 12.460,00 kuna.

Rezultat provedbe projekta „Izrada Marketing plana turističkih proizvoda općine Pitomača“ biti će dokument čija je svrha definiranje tržišta, potrošača i konkurenta, definiranje strategija i taktika koje će privući i zadržati posjetitelje te na kraju sustavnog i kontinurianog pozitivnog djelovanja marketinških aktivnosti na unutrašnje i vanjske sudionike, odnosno na cijelu lokalnu zajednicu. Ukupna vrijednost projekta je 30.000,00 kn, a iznos sufinanciranja od strane HTZ-a je 24.000,00 kuna.

Oba projekta biti će realizirana do kraja 2019. godine.

Turistička zajednica općine Pitomača uvjerena je da će se u kratkom vremenu po realizaciji ovih projekta ostvariti očekivani pozitivni učinci. Također očekujemo da će se povećati prihodi od turizma, osobito prihodi u trgovini i ugostiteljstvu, kao i povećani broj noćenja u smještajnim objektima na području općine Pitomača.