VIDOVO ZA SVE GENERACIJE Manifestacija okupila brojne mještane, održana natjecanja i drugi zabavni program

U sklopu proslave Dana općine Pitomača u četvrtak je u središtu mjesta održana bogata manifestacija pod nazivom “Vidovo za sve generacije”. Kako joj i ime kaže, okupila je sve generacije Pitomačana u zajedničkim aktivnostima. Već tradicionalno za Vidovo Općina Pitomača i općinska Turistička zajednica organiziraju natjecanje u kuhanju gulaša. Tako je i ove godine natjecanje okupilo brojne ekipe koje su sve svoje vještine usipali u kotlić, nadajući se tituli “najboljeg gulaša”. U velikoj konkurenciji pobjedu je odnijela ekipa Osnovne škole Petra Preradovića Pitomača, drugi najbolji gulaš napravila je ekipa Udruga vinogradara Pitomača, a treće mjesto osvojila je ekipa Vodovodna.

– Prvo mjesto itekako nam znači s obzirom da naša škola ima poznatu kuhinju gdje pripremamo domaću hranu za naše učenike. Ovom prilikom smo uspjeli pogoditi dobar recept za ovaj paprikaš koji je bio poprilično težak. Godinama smo bili 3. ili 4. i nikako to prvo mjesto, ali evo konačno se dogodilo ove 2019. godine da naša škola pokaže da smo mi ipak najbolji – sretan zbog dugoočekivane pobjede rekao nam je ravnatelj škole Igor Maresić.

U sklopu manifestacije održane su i zanimljve igre za najmlađe, a udruge s područja općine Pitomača dobile su još jednu priliku da se predstave svojim radovima i aktivnostima. U kulturno-zabavni programu nastupili su polaznici KUC-a Virovitica, učenici Glazbene škole dr. Marijana Jergovića, Udruga umirovljenika Pitomača, kao i Limena glazba Pitomača te Mucalo, a Franjo Barić i Opijum bend predstavili su svoj CD “I ti sine takav budi”. Manifestaciju su podržali i posjetili saborski zastupnici Vesna Bedeković i Josip Đakić.

Dio “Vidova za sve generacije” bilo je i proglašenje i dodjela nagrada za naj okućnice. Tako je posebnu pohvalu za hortikulturalno uređenje manjih površina dobila Željka Bančić iz Grabrovnice, pohvalu za izniman trud na uređenju mjesta dobila je Grabrovnica, pohvalu za korištenje autohtonih elemenata dobila je Marijanka Dravec iz Grabrovnice. Titula najuređenijeg mjesta pripala je Dinjevcu, dok najuređeniju okućnicu ima Jadranka Čupen iz Kladara, dok je pohvalu za kontinuitet u uređenju okućnice dobila Jela Dijaković iz Otrovanca. Nagrade i priznanja najboljima dodijelili su zamjenik župana virovitičko-podravskog Marijo Klement i načelnik općine Pitomača Željko Grgačić.

Veselje što je Dinjevac i ove godine proglašen najuređenijim mjestom vidjelo se na licima Dinjevčana.

– Dinjevac već 5. godinu nosi titulu najuređenijeg naselja općine Pitomača. Stvarno se kroz cijelu godinu trudimo oko uređenja. Mi kao Udruga, a u pomoć nam priskaču i Mjesni odbor Dinjevac, naš DVD, nogometni klub. Posebno uređujemo igralište, prostor kod DVD-a, kod crkve, kod Društvenog doma te otočić prema Grabrovnici – s osmjehom nam je rekla predsjednica Udruge žena Dinjevac Svetlana Bastalić.

Prema riječima organizatora, izuzetno su zadovoljni odazivom na manifestaciju, posebice jer je njen smisao ispunjen – na jednom su se mjestu okupile sve generacije mještana općine. (www.icv.hr, ml; foto: I. Bedeković)

[g-gallery gid=”7396″]