Završio projekt Naš hod kroz vremeplov

Projekt „Naš hod kroz vremeplov“ koji je provodila Općina Pitomača s partnerima udrugom Čuvarice kulturne baštine iz Kladara te Udrugom umirovljenika općine Pitomača u periodu od srpnja 2018. do siječnja 2019. i službeno je završen odobravanjem završnog izvješća o provedbi od strane Posredničkog tijela druge razine.

Projekt je bio ukupne vrijednosti 122.737,21 kuna gdje je udio financiranja iznosio 100% troškova, od čega je 104.326,69 kuna bilo osigurano iz Europskog socijalnog fonda, dok je udio nacionalnog sufinanciranja od 18.410,59 kuna osiguralo Ministarstvo kulture iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

U šest mjeseci trajanja projekta 63 polaznika besplatno je pohađalo osam radionica pjevanja i plesanja (vježbe tradicionalnih narodnih pjesama, vježbe izvođenja starih izvornih šetanih kola, upoznavanje s izvornim narodnim nošnjama podravskog kraja i običajima vezanim uz folklornu baštinu) te deset radionica slikanja (upoznavanje sa slikarskim tehnikama s naglaskom na naivnoj umjetnosti), u kojoj su sudjelovali, prije svih članovi partnerskih udruga, ali i ostali zainteresirani s područja naše i bližih općina, Kloštra Podravskog,
Ferdinandovca, Kalinovca.

Cilj projekta je uspješno ostvaren s obzirom da su polaznici projektnih aktivnosti, odnosno osobe starije od 54 godine, unaprijedili kvalitetu života te povećali svoju socijalnu uključenost kroz sudjelovanje na umjetničko-kulturnim projektnim aktivnostima uz međusobno druženje, stvaranje novih prijateljstava, zabavu i veselje.