Novo vozilo za vatrogasce DVD-a Stari Gradac

U ponedjeljak 10. lipnja 2019. članovima DVD-a Stari Gradac svečano je uručeno novo kombi vozilo. Stiglo je iz kontingenta Ministarstva poljoprivrede, na prijedlog Virovitičko-podravske županije i
Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije.

Na svečanoj primopredaji ključeve vozila zapovjedniku DVD-a Darku Penzeru uručio je župan Igor Andrović. Primopredaji su nazočili i zapovjednica VZŽ Mateja Fras Venus, zamjenik župana Mario Klement, načelnik Željko Grgačić, predsjednik VZŽ i VZO Pitomača Željko Palković, zapovjednik VZO Pitomača Zdravko Fras, djeca i odrasli članovi DVD-a.

Ostala četiri vozila iz kontingenta Ministarstva poljoprivrede otišla su u vatrogasna društva iz Gradine, Špišić Bukovice, Suhopolja i Slatine. Novo vatrogasno vozilo u Starom Gracu blagoslovio je župnik Boris Divković. DVD Stari Gradac zaslužio je novo vozilo, rekli su na svačanoj pripopredaji. Uz novoobnovljeni vatrogasni dom, DVD ima 40 aktivnih članova te 45 aktivne djece i mladeži, koji se natječu na općinskim i županijskim natjecanjima i brojnim kupovima.

Predsjednik DVD Stari Gradac Josip Oberan na kraju svečanosti se zahvalio svima koji su doprinijeli dobivanju kombija, uključujući i Maria Aragovića, i rekao da će vozilo služiti za prijevoz djece i mladeži na natjecanja i prema potrebi vatrogastva, svim članovima DVD-a.

(Tekst i fotografije: Barica Mihoković)

[g-gallery gid=”7589″]