Odobrena bespovratna sredstva poljoprivrednicima

pšenica

Pet poljoprivrednika s područja općine Pitomača dobit će bespovratna sredstva u sklopu mjera 6.3.1. Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava i 6.1.1 Potpora mladim poljoprivrednicima.

U ponedjeljak, 8. srpnja 2019. u Zagrebu potpisano je 370 ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava, među kojima i četiri korisnika s područja općine, za potporu od 15.000 eura po poljoprivredniku.

Sredstvima koja će se isplatiti u okviru tipa operacije 6.3.1. namijenjena su za financiranje kupnje domaćih životinja, višegodišnjeg bilja, sjemena i sadnog materijala, zatim graditi i opremati prostore u svrhu obavljanja poljoprivredne proizvodnje i prerade. Bespovratnim novcem iz ove mjere poljoprivrednici će financirati i kupnju ili zakup poljoprivrednog zemljišta, poljoprivredne mehanizacije, strojeva i opreme te podizati višegodišnje nasade, a moći će izgraditi i opremiti objekte za prodaju i prezentaciju vlastitih poljoprivrednih proizvoda.

U četvrtak, 4. srpnja u Zagrebu je potpisano 196 novih ugovora iz operacije 6.1.1. Potpora mladim poljoprivrednicima. Među potpisanim je ugovorima i jedna korisnica iz općine koja će uz pomoć odobrenih sredstava povećati ekonomsku veličinu svog gospodarstva i modernizirati ga kupnjom nove poljoprivredne opreme i mehanizacije.