Veliki skok privukao brojne posjetitelje na Križnicu

Brojni hrabri kupači i ove su nedjelje, 14. srpnja na izletištu kod križničkog mosta skakali u Dravu kako bi podigli svijest o zaštiti europskih rijeka.

Manifestacija je okupila veliki broj izletnika, na izletištu se od jutra pržila riba, kuhao fiš-paprikaš, gulaš od divljači, te točilo domaće Pitko pivo. Ribu, fiš i gulaš pripremali su vrijedni članovi lovačkih udrugâ Fazan i Vidra iz Pitomače, te ŠRK Smuđ iz Križnice.

Organiziran je turnir u odbojci na pijesku. Prvo mjesto i pripadajući pokal osvojila je ekipa iz Križnice.
Najmlađi su se provodili na dvorcima na napuhavanje, domaće rečeno napuvancima, a za njih je organiziran i edukativno-zabavni program.

Nedjelja se pokazala savršenom za roštiljanje uz rijeku. Atmosferu su pjesmom cijelo vrijeme podizali Svirci moji.

U sklopu događa organizirana je biciklijada „Bajsom i žlicom po Podravini“ okupivši bicikliste iz cijele Hrvatske. Biciklisti su napravivši krug po Podravini na izletište stigli baš u pravom trenutku. Točno u 15 sati brojni hrabri kupači i stotine promatrača pridružili su se europskoj akciji za živuće rijeke.
Diljem Europe deseci tisuća ljudi su u nedjelju skočili u rijeke i jezera kako bi podigli javnu svijest o potrebi zaštite europskih vodenih površina. Time je poslana poruka europskim zakonodavcima i široj javnosti o potrebi zaštite rijeka i jezera starog kontinenta.

Veliki skok i ove je godine realiziran u partnerstvu Općine Pitomača, Turističke zajednice općine Pitomača, Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom VPŽ, te udrugama Fazan, Vidra i ŠRK Smuđ. Biciklijadu je organizirala turistička agencija Nippy Adventures.

Kako je bilo pogledajte u fotogaleriji.

[g-gallery gid=”7919″]