Velikočrešnjevičko natjecanje ručnom vatrogasnom špricom i ove godine privuklo brojne posjetitelje

U nedjelju 21. srpnja 2019. godine, na dan obilježavanja blagdana sv. Ilije, u Velikoj Črešnjevici održano je tradicionalno 12. po redu natjecanje sa starom ručnom vatrogasnom špricom na konjskoj zaprezi.

Program natjecanja započeo je u 18 sati, a samo natjecanje otvorili su župan Igor Andrović i načelnik Željko Grgačić. Okupili su se brojni mještani Črešnjevice i njihovi gosti. U veseloj atmosferi, na vruć ljetni dan u osvježenju su uživali natjecatelji, a rashladili su se i gledatelji.

Na natjecanju je sudjelovalo jedanaest ekipa, od čega deset muških i samo jedna, hrabra ženska ekipa. Natjecanje je nastupom otvorila domaća ekipa DVD-a Velika Črešnjevica, nastavile su ekipe iz ostalih dijelova županije.

Pobjednik u muškoj konkurenciji ekipa je DVD-a Kladare, drugo mjesto zauzeli su vatrogasci iz Vukosavljevice, a treće DVD Otrovanec.

Prvo mjesto u ženskoj konkurenciji očekivano je dodijeljeno ekipi DVD-a Velika Črešnjevica.
Na kraju natjecanja, izvan konkurencije, nastupila je „Liderska ekipa“ Virovitičko-podravske županije koju su činili župan Andrović, načelnik Grgačić, predsjednik vatrogasne zajednice Željko Palković, zapovjednica Mateja Fras-Venus, kapelan Župe sv. Vida i zapovjednici dobrovoljnih vatrogasnih društava.
Prijelazni pehar osvojio je DVD Kladare koji je imao najbolji rezultat na natjecanju.

Kako je bilo pogledajte u fotogaleriji.

[g-gallery gid=”8048″]