Održana svečana proslava 250 godina postojanja kapele Sv. Jelene Križarice u Otrovancu

Misi je prethodila procesija župljana u kojoj su sudjelovali članovi svih udruga koje djeluju u mjestu. Prije početka mise, vjernike je pozdravio pitomački župnik Ivica Puškadija, zatim predsjednik Mjesnog odbora Otrovanca Mirko Pavleković, a nekoliko povijesnih činjenica o Otrovancu i kapeli, iz knjige Branka Begovića, pročitala je Manda Gašparić. U misnom slavlju, uz biskupa Mrzljaka i župnika Puškadiju, bili su: Ivan Tambolaš, Otrovančan na službi župnika u župi sv. Jakova u Opatiji, Valent Posavec, župnik u Vinici, Ivan Široki, župnik u Kloštru Podravskom, Ljubiša Krmar, župnik u susjednoj župi Turnašica te Marko Domiter, tajnik varaždinskoga biskupa.

Na početku mise biskup Mrzljak blagoslovio je obnovljenu i novouređenu kapelu, a rekao je kako najprije želi blagosloviti živu Crkvu, a preko nje i samu zgradu. Također, Otrovančanima je spomenuo i zašto su njihovi preci odlučili sagraditi ovu kapelu: „jer im je bilo potrebno mjesto zajedništva, gdje će se okupiti živa Crkva i slušati Božja riječ, donosno mjesto koje će biti škola za život.“

Na kraju mise župnik Puškadija zahvalio je dragom Bogu, kao i svima koji su pomogli da slavlje blagdana sv. Jelene bude tako svečano.

[g-gallery gid=”8272″]