Osnovna škola Petra Preradovića dočekala nove učenike

Prvi dan škole 2019 1

Ovogodišnji prvašići hrabro su zakoračili u školske klupe. Prigodnu dobrodošlicu u ponedjeljak, 9. rujna pripremili su im učenici Osnovne škole Petra Preradovića u Pitomači.

Prisutnima se obratio ravnatelj škole Igor Maresić te prvašićima poželio puno uspjeha u školovanju. Predstavnici policije održali su kratko predavanje o sigurnosti u prometu te prvašićima podijelili prigodne poklone. Nakon toga uslijedila je prozivka učenika. U pratnji roditelja i svojih učiteljica, učenici su počeli s upoznavanjem učionica.

„U ovoj školskoj godini na početku se uvijek radujemo našim novim najmlađim učenicima prvih razreda. Naša matična škola ima tri razreda A, B i C, ukupno 61 učenik, dok je u područnim školama još njih četrdesetak, dakle ukupno 101 učenik prvašić. Taj broj je nekako svake godine gotovo identičan i sva sreća da imamo toliki broj učenika s obzirom da znamo i sami tendenciju smanjenja broja učenika, ali mi još uvijek s tim brojem dobro stojimo i nadam se da će tako ostati i dalje,” rekao je ravnatelj Igor Maresić i nastavio.

„Mogu naglasiti da ove godine uz energetsku učinkovitost imamo i malo drugačiji raspored rada osnovne škole, pogotovo razredne nastave. Radovi su u tijeku i vjerujem da će učionice koje su inače predviđene za učenike nižih razreda biti vrlo brzo završene i da će gotovo zasjati u najboljem sjaju, potpuno nove primjerene novim načinima poučavanja i pedagoškim standardima koje zahtjeva Europska Unija.”

(www.icv.hr, ib, fotografije: I. Bedeković)

[g-gallery gid=”8897″]