Otvoreno dječje igralište u Turnašici

Najmlađi Turnašičani dobili su novo mjesto za igru. U nedjelju, 8. rujna u sklopu proslave blagdana Male Gospe otvoreno je sedmo dječje igralište na području općine Pitomača. Riječ je o igralištu vrijednom oko 260 tisuća kuna, u stopostotnom iznosu financiranom EU sredstvima.

– Ovo je sedmo igralište koje smo izgradili, još se radi u Pitomači osmo. Ostaju nam još Sedlarica i Velika Črešnjevica, a ja vjerujem da ćemo uskoro riješiti i ta dva. Ovo je dokaz da Općina Pitomača vodi brigu o svim mjestima, trudimo se napraviti jednake uvjete za sve, kako ih stanovnici imaju u Pitomači, tako želimo da bude i u Turnašici i drugim mjestima naše općine – rekao je načelnik Željko Grgačić, istaknuvši da su projektu izgradnje igrališta dodali i izgradnju pješačke staze koja vodi do njega, ali prati cestu kroz naselje.

– Time smo povećali sigurnost kako mališana tako i svih mještana jer su do sada morali hodati po cesti, a ona je kako znamo poprilično prometna – rekao je načelnik Grgačić.

Otvorenju igrališta nazočio je i župan Igor Andrović koji je istaknuo kako mu je drago da svi gradovi i općine s područja županije ulažu u najmlađe.

– Što ima ljepše nego prije početka školske godine otvoriti ovakvo igralište koje će biti mjesto veselja i stvaranja lijepih uspomena najmlađih Turnašičana. U petak smo otvorili dvije nove područne škole na području naše županije, gradimo 11 vrtića i time sigurno pokazujemo brigu i skrb za svu djecu koja su u ruralnim područjima i svima njima stvaramo iste uvjete kao što imaju djeca u gradovima – rekao je župan.

Izgradnju novog igrališta u Turnašici podržala je i ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković.

– Ulaganje u djecu i mlade nije samo snažna i važna demografska mjera nego jednako tako i jamac opstanka i identiteta svake nacije. U Virovitičko-podravskoj županiji to se shvatilo jako ozbiljno i u posljednjih desetak godina izgrađeno je mnoštvo dječjih vrtića, škola i igrališta na području županije – rekla je ministrica Bedeković. Na koncu, mjesni župnik, velečasni Ljubo Krmar blagoslovio je igralište i svu djecu koja će u njemu boraviti.

(www.icv.hr, ml; fotografije: I. Bedeković)

[g-gallery gid=”8860″]