Dječji vrtić na Danima kruha u Našicama

I ove godine, sada već tradicionalno, Dječji vrtić “Potočnica” Pitomača sudjelovao je na svehrvatskoj svečanosti “Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje”.

Manifestacija je to koja se održava već 28. godinu zaredom, u organizaciji ekološke udruge Lijepa Naša, a pod visokim pokroviteljstvom Sabora Republike Hrvatske. Ove godine manifestacija je održana u nedjelju, 13. listopada u Kutini.

Cilj smotre je očuvanje biološke raznolikosti kroz izložbu plodova zemlje, očuvanje kulturnih i etničkih običaja te iskazivanje duhovnog i nacionalnog jedinstva našeg naroda, poglavito kroz štovanje kruha koji predstavlja izraz duhovne i životne snage.

Dječji vrtić “Potočnica” predstavio je kulturu i način življenja svoga podravskog kraja, te poručio da živjeti ekološki znači i njegovati tradiciju zavičaja. Za prezentirane proizvode, tradicijsku nošnju i ukrašeni štand vrtić je dobio zahvalnice organizatora.

“Tijekom pripreme za smotru ostvarene su brojne suradnje, koje su pomogle u realizaciji i ostvarenju sudjelovanja na smotri. Ovim putem zahvaljujemo Turističkoj zajednici Općine Pitomača, udruzi “Čuvarice kulturne baštine” Kladare a najveća zahvala roditeljima djece našeg vrtića koji su i sami pripremili pekarske i slastičarske proizvode,” poručili su iz pitomačkog vrtića.

(icv.hr, Dječji vrtić Potočnica)

[g-gallery gid=”9357″]