Lovačka udruga Fazan otvorila sezonu

U nedjelju, 28. listopada u Velikoj Črešnjevici lovačka udruga „Fazan“ otvorila je skupne lovove za sezonu 2019./2020.

Ispred lovačke kuće „Fazan“ okupilo se tridesetdvoje matičnih lovaca i njihovih gostiju. Predsjednik udruge Darko Pavleković im je zaželio dobrodošlicu i dobru kob. Lovnik Davor Gašparec informirao je okupljene da se lovi fazanska divljač i lisice u predjelu Gušća i Veliko polje. Nakon konkretnih uputa o kretanju lovaca u lovištu uslijedio je razlaz.

Ponovno okupljanje bilo je u predjelu Gušće iza rodne kuće Petra Preradovića kod Grabrovnice. Nakon priprema i zajedničkog fotografiranja u punoj opremi lov je počeo u Gušći, a nakon toga u Velikom polju.

Lov je trajao 14 sati. Najuspješniji su bili lovci koji su zauzeli položaje pored remiza – šumaraka bagrema i ostalog grmlja – jer su to staništa koje voli fazanska divljač.

Ponovno okupljanje bilo je kod lovačke kuće u Velikoj Črešnjevici. Prebrojena je iz lovišta uklonjena fazanska divljač i tri lisice. Jedan od uspješnih lovaca bio je i Zvonko Buri, koji je već na početku lova uklonio fazana i mladu lisicu.

Nakon lova, za sve članove društva organiziran je zajednički ručak. Zainteresirani su se mogli okušati na novouređenom vježbalištu za pucanje na glinene golubove.

Tekst i fotografije: Barica Mihoković