Načelnik čestitao najuzornijoj hrvatskoj seoskoj ženi

Najuzornija seoska žena 2

Svetlana Bastalić iz Dinjevca u subotu je proglašena najuzornijom hrvatskom seoskom ženom za 2019. godinu. Ovogodišnje natjecanje održano je u Ozlju, a Svetlani je titulu uručila ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

Tim povodom u srijedu, 16. listopada 2019. načelnik Željko Grgačić primio je ovogodišnju najuzorniju hrvatsku seosku ženu kako bi joj čestitao na uspjehu i ujedno velikoj promociji općine.

– Izabrana sam između 20 prekrasnih vrijednih seoskih žena koje su pokazale bogatstvo svojih poljoprivrednih gospodarstava, svojih općina i županija. Ovo je ogromna sreća i ponos koji se jednostavno ne da objasniti. Nisam očekivala ovakav rezultat, ali drago mi je da je komisija prepoznala moj trud i rad u svemu što činim, kako za svoju obitelj i gospodarstvo, tako i za općinu i županiju – rekla je Svetlana koja je majka petero djece i svakoga dana radi na obiteljskom gospodarstvu gdje se bave stočarstvom i ratarstvom, uzgojem krava, svinja, ovaca, kokoši i drugih domaćih životinja.

Također, obrađuju i 35 hektara zemlje, a svoje proizvode Svetlana prodaje na kućnom pragu. Jednako tako uključena je u brojne manifestacije općine Pitomača kao predsjednica Udruge žena Dinjevac, a osim toga je i vatrogaskinja.

(www.icv.hr, ml; fotografije: Ivan Bedeković)

[g-gallery gid=”9419″]