Održana druga radionica učenika Osnovne škole August Cesarec u sklopu projekta „Zeleno srce Podravine“

U srijedu 09. listopada 2019. godine održana je druga radionica učenika u sklopu projekta “Zeleno srce podravine”. Radionica je održana u prostorijama Osnovne škole August Cesarec, Špišić Bukovica, a u radionici su sudjelovali učenici 3. i 5. razreda, s učiteljicom Anitom Jendrašić, Gordanom Brlas, uz prisustvo projektnog asistenta.

Učenici su nakon kratkog eko edukativnog uvoda, u ovoj radionici igrali interaktivne eko igre na pametnoj ploči kao što su „ČAROBNI KOTAČ“, koja se sastoji od eko pitanja postavljenih u kotač koji pojedini učenik zavrti i nasumice dobije eko pitanje. Ukoliko učenik na pitanje točno odgovori izbacuje to pitanje iz kotača. Netočan odgovor pitanje vraća u kotač dok se ponovno ne izabere i na njega točno odgovori. Odgovaranjem na eko pitanja, učenici su se međusobno ispravljali i zajedno učili.

Korištena informatička oprema je nabavljena za potrebe provedbe radionica projekta Zeleno srce Podravine i sufinancirana je iz Europskog Kohezijskog fonda u iznosu od 85%.

Navedena aktivnost je u sklopu provedbe projekta „ZELENO SRCE PODRAVINE“ broj: KK.06.3.1.07.0091 koji se provodi kroz Program izobrazno – informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom, a sufinancira se sredstvima Europske unije kroz fond Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda u financijskom razdoblju 2014.-2020. Sadržaj objave isključiva je odgovornost Općine Pitomača

logo op kk

[g-gallery gid=”11961″]