Održana treća radionica učenika Osnovne škole August Cesarec u sklopu projekta „Zeleno srce Podravine“

U utorak 22. listopada 2019. godine održana je treća radionica učenika u sklopu projekta “Zeleno srce podravine”. Radionica je održana u prostorijama Osnovne škole August Cesarec, Špišić Bukovica, a u radionici su sudjelovali učenici 3. i 5. razreda, s učiteljicom Anitom Jendrašić, Gordanom Brlas, uz prisustvo projektnog asistenta.

Radionica je započela edukativnim uvodom i uputama, što čemo raditi i kako izvršiti zadane zadatke. Zadatak ove radionice bio je izraditi eko glazbala koja će se koristiti u četvrtoj radionici. Glazbala su učenici izrađivali od već iskorištenih plastičnih boca, plutenih, plastičnih i metalnih čepova, limenki, plastičnih kantica, čašica od jogurta i sličnih otpada. Te otpade su nizanjem na žicu, punjenjem žitaricama i na druge načine pretvorili u razne zvečke, bubnjeve i tome slične instrumente. Djeca su uz zabavu naučila da se od raznih otpada uz malo truda mogu izraditi razne igračke za igru, sviranje, učenje i zabavu, a da tako koristeći otpad ujedno štite okoliš.

Korištena oprema je nabavljena za potrebe provedbe radionica projekta Zeleno srce Podravine i sufinancirana je iz Europskog Kohezijskog fonda u iznosu od 85%.

Navedena aktivnost je u sklopu provedbe projekta „ZELENO SRCE PODRAVINE“ broj: KK.06.3.1.07.0091 koji se provodi kroz Program izobrazno – informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom, a sufinancira se sredstvima Europske unije kroz fond Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda u financijskom razdoblju 2014.-2020. Sadržaj objave isključiva je odgovornost Općine Pitomača

logo op kk

[g-gallery gid=”11967″]