Početna konferencija projekta energetske obnove zgrade B OŠ Petra Preradovića

konferencija energetska zgrade b oš 5

U prostorijama Osnovne škole Petra Preradovića Pitomača u ponedjeljak, 21. listopada održana je početna konferencija projekta „Energetska obnova zgrade B Osnovne škole Petra Preradovića Pitomača”.

Na početnoj konferenciji nazočne su pozdravili župan Igor Andrović, načelnik Željko Grgačić i ravnatelj Osnovne škole Igor Maresić. Također, na početnoj konferenciji sudjelovali su i zamjenik župana Marijo Klement, pročelnica upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Vesna Šerepac, djelatnici Virovitičko-podravske županije i razvojne agencije Vidra, učitelji i drugi uzvanici.

Svrha projekta je da se energetskom obnovom zgrade dvorane osiguraju uvjeti za smanjenje potrošnje energije za grijanje/hlađenja na godišnjoj razini od najmanje 50% u odnosu na godišnju potrošnju energije za grijanje/hlađenje prije provedbe projekta, kao i da se smanji razina štetnih emisija ugljika u okolišu te da se korisnicima prostorija zgrade B osigura kvalitetan prostor, zdravije okruženje i ugodniji uvjeti rada.

Projektom je predviđena energetska obnova koja obuhvaća toplinsku izolaciju vanjskih zidova, toplinsku izolaciju podova prema tlu, toplinsku izolaciju krova iznad grijanog prostora, zamjenu vanjske stolarije, zamjenu postojećeg sustava rasvjete i ugradnju mjerača toplinske energije. Izvođač radova je tvrtka Jukić-Dam d.o.o. iz Otoka, dok će stručni nadzor provoditi tvrtka Croming d.o.o., iz Pitomače. Trenutni energetski razred zgrade B Osnovne škole je D, dok će završetkom projekta zgrada biti svrstana u energetski razred B, dok projektirana ušteda toplinske energije nakon završetka projekta iznosi 59,66%.

Projekt je odobren u sklopu poziva na dostavu projektnih prijedloga “Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora”.

Nositelj projekta je Virovitičko-podravska županija, a napisala ga je Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije. Ukupna vrijednost projekta je 2.112.201,33 kuna, od čega su bespovratna sredstva 1.131.977,11 kuna. Završetak provedbe projekta je kraj studenoga 2020. godine.

[g-gallery gid=”9524″]

 

logo op kk
Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.