Zeleno srce Podravine – Obilježen je Dan protiv plastičnih vrećica

U sklopu projekta  Zeleno srce Podravine u subotu 26. listopada 2019. godine  obilježen je Dan protiv plastičnih vrećica, na lokaciji Dinjevac u Općini Pitomača  gdje su volonteri koji su se odazvali na obilježavanje datuma vezanih za zaštitu okoliša čistili podrućje uz put na ulazu u selo, gdje je nekad bila i manja divlja deponija otpada koja je sanirana. Ovom akcijom smo počistili smeće na odabranom lokalitetu s naglaskom na plastične vrećice. Nakon čiščenja održana su dva predavanja jedno za djecu i jedno za starije sudionike o štetnosti plastike i beneficijama koje pružaju platnene vrećice. Povodom toga zasadili smo dvadeset sadnica raznog drveća i uredili dio zelene površine i na taj način obilježili Dan protiv plastičnih vrećica i pokazali da treba brinuti o okolišu.  Provedbom ovih obrazovno–informativnih aktivnosti, ovog projekta je osvijestiti cijeloukupnu populaciju o održivom gospodarenju otpadom i koliko nam je čist okoliš važan.

Svi materijali i oprema, alat i sadnice korišteni na obilježavanju datuma vezanih za zaštitu okoliša nabavljeni su za potrebe projekta Zeleno srce Podravine i sufinancirani su iz Europskog Kohezijskog fonda, u iznosu od 85%.

Navedena aktivnost je u sklopu provedbe projekta „ZELENO SRCE PODRAVINE“ broj: KK.06.3.1.07.0091 koji se provodi kroz Program izobrazno – informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom, a sufinancira se sredstvima Europske unije kroz fond Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda u financijskom razdoblju 2014.-2020. Sadržaj objave isključiva je odgovornost Općine Pitomača

logo op kk

[g-gallery gid=”11947″]